Як правильно працювати з мікроцементом?

Мікроцемент - це новинка на ремонтно-будівельному ринку. Це міцний і зносостійкий облицювальний матеріал, який почали активно використовувати після популяризації таких стилів в інтер'єрі, як Лофт і Хайтек.

До речі, матеріал має дві назви: мікроцемент і мікробітон. Це повні синоніми, які означають один і той же матеріал.

Які особливості микроцементу?

Мікроцемент виготовляється на цементній основі, тому своїми характеристиками він може нагадувати декоративну цементну штукатурку, але відмінності звичайно ж присутні.

Мікроцемент призначений для облицювання вертикальних і горизонтальних поверхонь всередині приміщень. У його складі є мармурова крихта, тому поверхня, покрита мікроцементом, трохи нагадує поверхню, вклладену травертином.

Мікроцемент не боїться вологи, тому його часто використовують в таких місцях, як ванні і душові кімнати, кухні. Але для додаткового захисту краще покривати його лаком. Лак може бути як глянсовий, так і матовий.

Мікроцемент можна наносити на поверхню зі старим облицювальним матеріалом, наприклад, на фарбу або декоративну штукатурку за умови, що вони міцно тримаються на основі, не відшаровуються і не обсипаються.

Мікроцемент - еластичний матеріал, тому він не почне покриватися тріщинами при перепадах температури.

Мікроцемент не залишає швів на поверхні. При правильному нанесенні вийде ідеально рівна і однотонна поверхню.

Як же правильно наносити мікроцемент?

Технологія нанесення микроцемента

Пропонуємо ознайомитися з 2 етапами при нанесенні мікроцементу:

Підготовчий етап

По-перше, потрібно сказати, що мікроцемент можна наносити як на старі, так і на свіжі мінеральні поверхні. У другому випадку потрібно почекати мінімум 28 днів до повного висихання.

По-друге, потрібно підбирати так звані підготовчі матеріали перед нанесенням мікроцементу в залежності від особливостей експлуатації. Наведемо кілька прикладів:

  • При облицюванні приміщення підвищеної вологості обов'язковим етапом є гідроізоляція поверхонь.
  • При облицюванні приміщення з нормальними умовами експлуатації потрібно використовувати тільки праймер.
  • При облицюванні приміщення, поверхні якого мають тріщини або будь-які пошкодження, необхідно використовувати ремонтну суміш, після чого праймер або гідроізоляційний матеріал.

По-третє, поверхня, на яку буде наноситися мікроцемент, повинна бути ідеально рівною і чистою. Для цього її необхідно відшліфувати і очистити від пилу.

Нанесення матеріалу

Мікроцемент можна наносити на поверхню в 2 або 3 шари загальною товщиною 2-4 мм за допомогою шпателю зі сталі. Кожен шар повинен сохнути від 12 до 24 годин в залежності від температури повітря.

При нанесенні останнього шару мікроцементу створюється візерунок будь-яким зручним методом, наприклад, тим же шпателем або шліфуванням.

Після того, як всі шари мікроцементу висохнуть можна нанести лак. А у вологих приміщеннях це необхідно робити обов'язково.

 

Сподіваємося, наша стаття була корисною для вас!

Мікробетон Granito Travertino(Граніто Травертіно)

Матеріал для оздоблення стін і стель на цементній основі, до складу якого включена фракція мармурової крихти