Де можна застосовувати затірки на основі цементу?

Затірки на основі цементу є дуже популярним затірочним матеріалом, так як ціна і зручність в роботі такого матеріалу дуже радують. Але чи у всіх питаннях цей матеріал такий хороший?

Спробуємо розібратися в цій статті.

Які переваги затірки на основі цементу?

Затірки на основі цементу мають такі особливості:

  • Зручність в роботі: матеріал довго висихає через що немає необхідності поспішати при затиранні швів. Також, при необхідності затерти шов по-новому, суміш можна легко видалити і укласти свіжу. Крім цього, при потраплянні на плитку затірочний матеріал можна видалити, витерши вологою ганчіркою.
  • Приємні ціни: як безліч інших матеріалів, у складі яких цемент є основним матеріалом, мають приємні ціни, так як цемент не потрібно добувати або закуповувати, як іншу сировину.
  • Завжди є в наявності: так як цементна затірка – це дуже простий матеріал, який виробляє практично кожен виробник, через що її можна купити в кожному будівельному магазині в будь-якій кількості.

Які недоліки затірки на основі цементу?

Цементні затірки мають не тільки вищевказані переваги, але, на жаль, і недоліки. До них відносяться:

  • Недовговічність: вона пов'язана з тим, що натуральний склад суміші не може бути стійким до вологи і різних речовин, через які з'являється вогкість і бактерії на швах, які стають причиною розвитку грибка, появи неприємного запаху і некрасивого зовнішнього вигляду;
  • Нееластичність: через це з часом матеріал може кришитися або обсипатися;
  • Можливість зміни кольору затірочного матеріалу вже через кілька років: в залежності від початкового кольору затірка може збліднути, потемніти, пожовтіти і так далі;
  • Нестійка до ультрафіолетового світла.

Через усі ці недоліки сфера експлуатації затірки на основі цементу виходить досить вузькою. Саме тому виробники і розробляють інші види затірки, як, наприклад, в складі з полімерами або на основі епоксидних смол.

Які сфери використання затерли на основі цементу?

Затірка на основі цементу може використовуватися як всередині, так і зовні приміщень. З одного боку обмежень в сферах застосування немає, з іншого ж – якщо використовувати такий вид затірки у вологих приміщеннях або в приміщеннях з частими змінами температури і інших схожих місцях, то такі шви можуть прослужити не дуже довго. Тому, якщо вам необхідно зробити довговічні шви для вашого декоративного покриття, краще віддавати перевагу матеріалам з полімерними або епоксидними смолами в основі.

Затирка для швів Teknoderz EX(Текнодерз EX)

Полімерцементна водовідштовхувальна еластична затирка для швів керамічної плитки, мармуру і граніту