Декоративна штукатурка нового покоління

Так як декоративна штукатурка сьогодні вважається найпопулярнішим декоративним матеріалом, існує сотні її видів. Але виробники не зупиняються на існуючих формулах і розробляють все кращий і кращий матеріал, який наноситься більш тонким шаром, але міцність якого не поступається його попередникам.  Саме таким матеріалом є декоративна штукатурка нового покоління – мікроцемент або мікробетон.

Що таке микробетон?

Микробетон - це різновид декоративного матеріалу, який виробляється на основі цементу і кварцової крихти. За складом і експлуатаційними характеристиками мікробетон дуже нагадує високоякісну декоративну штукатурку, так як він також наноситься в якості облицювального шару на ідеально рівну поверхню і служить десятки років, не вимагаючи особливого догляду.

Мікробетон як окремий вид облицювального матеріалу з'явився відносно недавно - не більше 10 років тому в Європі, після чого почав поширюватися і в інших частинах Землі. В Україні ж його використовують тільки самі просунуті дизайнери і майстри, так як багато хто просто не знає про всі його переваги або просто бояться пробувати щось нове.

Які переваги використання мікробетону в дизайні інтер'єру?

Серед переваг використання мікробетону в дизайні інтер'єру виділяють 2 основних:

  1. Міцність і зносостійкість оброблених поверхонь;
  2. Можливість створення дуже красивого незвичайного покриття.

Цей матеріал став популярним тоді, коли в інтер'єрі почали активно використовувати стиль Loft, High-tech і схожі, так як саме мікробетон ідеально вписується в максимально порожній і відкритий, але в той же час, дуже витончений простір.

На які поверхні можна наносити мікробетон?

Мікробетон має дуже високу адгезію, довговічність і водостійкість, тому його можна наносити на найрізноманітніші поверхні:

  • Бетонні або цементні стіни, стелі та підлоги;
  • Оштукатурені поверхні;
  • Меблі, наприклад, барні стійки, стільниці, стелажі, тумбочки та інші;
  • Кухонні фартухи з умовою, що мікробетон покритий спеціальним лаком.
Мікробетон Granito Travertino(Граніто Травертіно)

Матеріал для оздоблення стін і стель на цементній основі, до складу якого включена фракція мармурової крихти