Декоративна штукатурка для приміщень з підвищеною вологістю

При ремонті приміщень з підвищеною вологістю дуже важливо використовувати саме ті матеріали, які призначені для експлуатації у вологому середовищі. Інакше є ризик, що облицювальний матеріал з часом почне відставати, відлипати, обсипатися, зміниться в кольорі, а також з'явиться вогкість в приміщенні з неприємним запахом і зовнішнім виглядом. Вологі приміщення необхідно обробляти гідроізоляційними матеріалами, після висихання яких наносити або укладати декоративні матеріали, які також не бояться впливу вологи. Наприклад, це може бути вологостійка декоративна штукатурка, вологостійкий мікроцемент, вологостійка затирка для плитки, вологостійка фарба і тд.

Але в нашій статті ми б хотіли більш детально розповісти про вологостійкої декоративної штукатурки.

Особливості вологостійкої декоративної штукатурки

Вологостійка декоративна штукатурка, як і звичайна штукатурка, буває на основі цементу і гіпсу. Відмінністю є додаткові компоненти, як, наприклад, різні хімічні добавки, завдяки яким можна досягти необхідних додаткових характеристик матеріалу, наприклад, еластичності, водонепроникності і тд.

До речі, в приміщеннях з підвищеною вологою не обов'язково використовувати саме вологостійку штукатурку. Можна нанести звичайну, але якісну штукатурку і покрити її хорошим лаком, який буде захищати поверхню від руйнування через потрапляння води, а також підвищить її міцність.

Чи можна виготовити вологостійку штукатурку своїми руками?

Любов до підручних засобів викорінити з нашого світу не так просто. В інтернеті можна знайти купу засобів, за допомогою яких нібито можна створити і плитковий клей, і ремонтну суміш, і штукатурку як ремонтну, так і декоративну, і безліч інших матеріалів.

Звичайно, оштукатурити підвал або гараж своїми руками за допомогою саморобного декоративного матеріалу ви можете, але якщо ви хочете створити гарний і надійний ремонт будинку або будь-якого іншого приміщення, то краще скористатися сертифікованим матеріалом, створенним на заводі за спеціально розробленими формулами, який пройшов всі необхідні перевірки в лабораторіях. Адже за допомогою такої штукатурки ви не тільки зможете створити красиву і зносостійку поверхню, але і збережете свої нерви.

Вологостійка декоративна штукатурка Teknodeko(Текнодеко)

Однокомпонентна вологостійка декоративна штукатурка білого кольору на цементній основі, посилена полімерами, для зовнішньої обробки

Декоративна штукатурка Granito Wall(Граніто Вол)

Облицювальний матеріал на цементній основі для створення красивого декоративного покриття