Чим відрізняється епоксидна затирка від звичайної?

І епоксидна затирка, і звичайна (цементна) затирка - це два матеріали, які використовуються для заповнення швів між плитками після її укладання на поверхню. Звичайно, що вони мають ряд відмінностей, а відповідно переваг і недоліків, про які ми і поговоримо у цій статті.

Основні відмінності між епоксидною та цементною затирками

Склад і матеріал

Цементна затирка - це суміш цементу, піску та додаткових наповнювачів, яка перед нанесенням змішується з водою у необхідній пропорції. Ця затирка має пористу структуру. Наносити її надзвичайно просто, до того ж легко витирати з плиточних поверхонь при необхідності.
Епоксидна затирка - це двокомпонентна суміш, що виробляється на основі спеціальних епоксидних смол. Перед її нанесенням необхідно просто змішати 2 компоненти до однорідності. А саме нанесення рекомендується виконувати з-за допомогою спеціального інструменту - пістолету з відповідною насадкою. Епоксдна затирка має більш щільну та гладку структуру. 
Рекомендуємо звернути увагу на матеріал Teknobond 700 - епоксидну затирку з величезною сферою застосування.

Міцність і стійкість

Епоксидна затирка має вищу міцність та стійкість до вологи, зносу, агресивних хімічних речовин і також стійка до більшого діапазону температур.
Цементна затирка має меншу стійкість до зносу та впливу вологи.

Водонепроникність

Епоксидна затирка має високу водонепроникність, що дозволяє застосовувати її в приміщеннях з підвищеною вологістю, таких як ванні кімнати, душові кабіни та басейни.
Цементна затирка менш ефективно запобігає проникненню вологи.

Витрата та час затвердіння

Зазвичай епоксидна затирка коштує дорожче, але витрата її менша через більшу щільність. Також вона затвердіває швидше.
При використанні цементної затирки зазвичай іде більше матеріалу, а також довше часу для затвердіння.

Вибір між епоксидною та цементною затиркою залежить від специфічних потреб і умов використання. Якщо важлива висока міцність, стійкість до вологи та хімічних речовин, а також естетичний вигляд, епоксидна затирка може бути кращим варіантом. Однак, якщо заходить в розгляд простота використання, доступна ціна та менш вимогливий процес затвердження, цементна затирка може бути більш практичним вибором.

Затирка для швів Teknoderz EX(Текнодерз EX)

Полімерцементна водовідштовхувальна еластична затирка для швів керамічної плитки, мармуру і граніту

Епоксидна затирка Teknobond 700(Текнобонд 700)

Епоксидна затирка для плитки та мозаїки