Рекомендації щодо вибору ремонтних сумішей для бетону

У сучасному світі конкуренція на ринку зростає з кожним днем у всіх сферах, в тому числі і будівельної. Виробники продовжують виводити нові поліпшені формули для створення матеріалів будівельної хімії і кожен стверджує, що саме їх матеріали найкращі. Як же вибрати?

Пропонуємо ознайомиться з рекомендаціями щодо вибору і виробника, і матеріалів для ремонту бетонної поверхні.

Як не помилитися у виборі виробника будматеріалів

По-перше, дивимося на репутацію на ринку, відгуки та досвід роботи компанії. Звичайно ж, існують виробники, які вже кілька десятків років або більше продають матеріали власного виробництва і мають відмінну репутацію, але не варто забувати і про нові, Тільки виходять на ринок компаніях, так як вони найчастіше пропонують більш якісний матеріал за більш вигідну ціну.

По-друге, звертайте увагу на асортимент продукції та наявність на складі (і навіть на розмір складу). Адже виробник повинен швидко реагувати і надавати товар в потрібний момент. Хто стикався з ситуацією, коли посеред ремонту або будівництва не вистачило пару мішків матеріалу, а у виробника його не виявилося в наявності? Думаємо, багато хто. Як результат-будівництво затягнулося, терміни здачі об'єкта переносять, всі нервують і чекають, поки цей матеріал знову з'являться на складі. Тому, наявність хорошого складу-величезний плюс.

В-третіх, оцінюйте роботу менеджерів з продажу, адже якщо вони можуть чітко і швидко надати вам інформацію по продуктам, підібрати правильний матеріал, назвати ціни і прорахувати необхідну кількість (обсяг) матеріалу для вашого об'єкта – це багато про що говорить. 

По-четверте, не соромтеся запитувати, які великі проекти були реалізовані матеріалами виробника. А також Чи є у них рекомендації або реальні відгуки (бажано з підписом і печатками). 

Після того, як визначилися з виробником матеріалів, переходимо до вибору самого матеріалу. 

І так, як же правильно вибрати ремонтну суміш

Не будемо говорити про те, що бетон потрібно захищати і зміцнювати спочатку, все і так це прекрасно знають, але чомусь далеко не всі дотримуються цих правил. І як наслідок – бетон досить швидко починає руйнуватися.
Пропонуємо розглянути, які є Ремонтні суміші і на що звернути увагу при їх виборі. 

Ширина вибоїн або тріщин: якщо пошкоджена область досить дрібна, то її рекомендується розшити до розміру мінімум 10*10 мм і використовувати універсальну ремонтну суміш (наприклад, Teknorep 300). Якщо тріщина дрібна, але довга, то в деяких випадках можна використовувати герметик для швів.
Глибина вибоїн: якщо область пошкоджена менш, ніж на 10 мм по всьому периметру (а всі ми знаємо, що мінімальний шар ремонтної суміші становить 10 мм), то поглиблювати її звичайно ж немає сенсу, так як це займе багато часу і сил. Краще використовувати самовирівнюючі наливні суміші (наприклад, Teknoself або Teknoself 500), які можна заливати товщиною від 2-3 мм.
Якщо ця область навпаки досить глибока (більше 50-60 мм), то закладати її доведеться ремонтної сумішшю в кілька етапів. 
Вертикальна або горизонтальна пошкоджена поверхня: звичайно, існують Універсальні ремонтні суміші, з якими можна працювати як на горизонтальних, так і на вертикальних поверхнях (наприклад, Teknorep 300), але рекомендується підбирати матеріал окремо для конкретного випадку. Припустимо, ремонт підлоги на складі буде виконаний набагато швидше з використанням самовирівнюється ремонтної суміші (однією з найбільш якісних і зручних в роботі вважається Teknogrout EX), яку потрібно просто залити і підрівняти, ніж провозитися з універсальним ремонтним складом, наносячи його шпателем.
Терміновість ремонту: якщо ви не обмежені в часі, вам підійде практично будь-яка ремонтна суміш, адже час введення в експлуатацію поверхні не зіграє особливо важливої ролі. Якщо ж вам необхідно дуже швидко відремонтувати поверхню, щоб на цілу добу або більше не припиняти роботу заводу, фабрики або складу, або не перегороджувати бетонну дорогу, існують спеціальні швидкодіючі безусадочні наливні Ремонтні суміші, за допомогою яких поверхня вже через 1 годину буде готова до введення в експлуатацію. Хорошим прикладом є швидкодіючий ремонтник Teknogrout Rapid. Через годину міцність на стиск становитиме більше 16 Н/мм2, через 24 години – більше 35 Н/мм2, а через місяць – 65,0 Н/мм2 і вище.
Важливий момент: працювати з матеріалом потрібно дуже швидко без перекурів, так як він починає схоплюватися через 2,5 хвилини після замішування.
 


А тепер давайте розберемо використання ремонтних сумішей на конкретних прикладах.

Яку ремонтну суміш краще використовувати для монтажу промислового обладнання

Для монтажу промислового обладнання підходить наливна однокомпонентна ремонтна суміш Teknogrout 350. Вона відрізняється високою адгезією і міцністю (більше 60,0 Н/мм2) і відповідає нормам TS EN 1996. Товщина нанесення матеріалу становить від 10 мм до 75 мм.

Яку ремонтну суміш краще використовувати для установки металевих колон і стовпів

Грубозерниста самовирівнююча безусадкова ремонтна суміш Teknogrout EX ідеально підійде для установки металевих колон і стовпів, а також підійде для ремонту ділянок залізобетонних з'єднань з балками. Матеріал досить швидко набирає міцність (за 1-2 години), має хорошу плинність і не дає усадки, а також не руйнується під впливом вологи.

Яка найкраща швидкодіюча суміш для ремонту бетонних підстав

Наливна ремонтна суміш Teknogrout Rapid однозначно найкраща при терміновому ремонті бетону. Її також часто використовують для установки або зміцнення люків.
Суміш не еластична і починає схоплюватися вже через 2,5 хвилини, тому вона підходить для роботи на невеликих областях. 

Що використовувати для ремонту бетонних підлог в промислових приміщеннях

Вибираючи ремонтний склад для промислових приміщень потрібно враховувати стійкість матеріалу до хімічних речовин. Наливна суміш Teknogrout EX витримує їх вплив, з цього її можна сміливо використовувати. 

Чим можна замінити стяжку підлоги

Відмінною альтернативою є наливна підлога, а точніше самовирівнююча суміш для наливних підлог Teknoself. По-перше, мінімальна висота стяжки - 50 мм, а наливної суміші – 2 мм, що дуже економить простір. По-друге, стяжку потрібно заливати по всій квартирі / будинку, а за допомогою наливної суміші можна зробити ремонт тільки в одній кімнаті.  І по-третє, з наливним підлогою працювати простіше.

Яка ремонтна суміш Підходить для установки або ремонту бетонного колодязя

Для ремонту або установки бетонного колодязя потрібно вибирати водостійкий матеріал. Саме таким є наливна суміш Teknogrout EX, яка не руйнується під впливом вологи.

Яка стяжка краще для теплої підлоги

Кращим сучасним вибором вважається не стяжка, а наливна підлога. Він відмінно сумісний з теплою підлогою. Можемо навести приклад двох матеріалів: Teknoself і Teknoself 500. Висота заливки першого становить від 2 до 10 мм, другого - до 30 мм. з використанням Teknoself 500 - поверхня буде готова до пішохідних навантажень вже через 2 години.

Всі описані матеріали виробляються на 4-х високотехнологічних заводах в Туреччині надійним виробником Tekno, який вже 20 років успішно розвивається і підкорює нові ринки збуту, одним з яких є український. Компанія має свій центр розробки та досліджень, де кожен продукт обов'язково проходить перевірку. Матеріали сертифіковані, відповідають європейським стандартам якості і використовуються як в Туреччині, так і в країнах Європи та Азії.

Ремонтна суміш Teknogrout 350 (Текногроут 350)

Однокомпонентна самовирівнююча безусадочна наливна суміш на цементній основі з високою адгезією і міцністю.

Самовирівнююча суміш Teknogrout EX(Текногроут ЕХ)

Наливна однокомпонентна безусадочна суміш з високою адгезією, міцністю і здатністю самовирівнюватися.

Наливна суміш Teknoself 500(Текноселф 500)

Однокомпонентна самовирівнююча суміш підвищеної міцності для наливних підлог з добавками синтетичного полімеру і високою адгезією.

Ремонтна суміш Teknorep 300(Текнореп 300)

Однокомпонентна суміш для вертикального ремонту на основі цементу, армована полімерними волокнами.

Наливна суміш Teknoself(Текноселф)

Однокомпонентна самовирівнююча суміш для наливних підлог з добавками синтетичного полімеру та підвищеною адгезійною міцністю.

Наливна ремонтна суміш Teknogrout Rapid(Текногроут Рапід)

Однокомпонентна швидкодіюча безусадочна наливна ремонтна суміш на цементній основі високої міцності.