Причини руйнування бетонного покриття

Незважаючи на те, що бетон – це найпопулярніший матеріал, який використовується в будівництві, такі явища, як розтріскування, відколи та інші руйнування – дуже популярні, особливо, якщо його неправильно залили або експлуатували. Тому в цій статті розповімо про причини руйнування бетону і про один дуже дієвий спосіб його ремонту.

Які причини руйнування бетонного покриття?

Причин руйнування бетону дуже багато. Серед них:

  • Додавання занадто великого обсягу води під час замішування з метою досягнення кращої плинності матеріалу. А як ми знаємо, що чим більше додати води в бетонну суміш, тим нижче буде міцність поверхні після висихання. При недостатній пластичності і плинності краще додати спеціальні добавки, наприклад, пластифікатор, які зроблять суміш і більш пластичною, і в той же час більш міцною.
  • Заливка бетонної суміші при невідповідних погодних умовах. Потрібно або почекати необхідної температури повітря, або знову-таки додати спеціальний матеріал, який забезпечить якісну заливку бетону.
  • Нехтування нарізкою деформаційних швів при заливці бетонної суміші на велику площу. Адже ні для кого не секрет, що бетон – нееластичний матеріал, тому такі шви необхідно створювати для запобігання утворення тріщин при експлуатації. Тріщини можуть виникати через зміни погодних умов, через невеликі коливання землі, а також через різні характеристики частин землі, на яких побудована бетонна конструкція. Після нарізки швів їх необхідно заповнити спеціальним високоміцним герметиком для деформаційних швів.
  • Неправильна експлуатація поверхні. Як ми знаємо, повні характеристики міцності бетон набирає через 28 днів після заливки, тому якщо почати навантажувати його раніше, то руйнування бетону настане дуже і дуже швидко. Також голий бетон сам по собі досить Чутливий матеріал, тому при сильних навантаженнях його обов'язково необхідно зміцнювати. Це може бути лак для бетону, сухий або мокрий топінг, спеціальні добавки та інші упрочнители.

Звичайно, бетон можна ремонтувати або покривати новим шаром бетону, але це весь час і грошові витрати, тому краще виконувати всі роботи правильно спочатку.

Поліуретановий герметик для швів Teknopoliderz 1K(Текнополідерз 1K)

Однокомпонентний поліуретановий високоеластичний вологостійкий герметик для горизонтальних і вертикальних швів

Пластифікатор Teknoflow 100, 30 кг(Текнофлоу 100)

Суперпластифікатор на основі нафталинсульфоната, покращує пластичність і міцність бетону