Оновлення бетону у дворі: правила роботи з заливкою нового бетону на старий

Доріжки навколо прибудинкової території приватного будинку найчастіше заливаються бетоном, так як це швидко, надійно і не особливо дорого. На жаль, найчастіше заливка бетону на таких об'єктах абсолютно далека від технологічно правильно виконаних робіт. Через що з часом бетон тріскається, валитися і потребує оновлення. Виникає питання: чи можна залити новий бетон поверх старого?

У цій статті ми розповімо про правила роботи з заливкою нового бетону на старий, а також про чарівному матеріалі, за допомогою якого можна значно підвищити адгезію між двома такими шарами.

Чи можна заливати новий бетон на старий?

Так, заливати нову бетонну суміш на стару можна, але існують певні вимоги. До них відносяться:

  • Рівність і міцність старої бетонної поверхні: якщо на поверхні є відколоті або розкришилися частини поверхні – їх слід видалити; якщо є тріщини – заповнити.
  • Очищена поверхня: потрібно прибрати весь пил і бруд, так як ці, здавалося б, цілком природні для бетону елемента можуть дуже сильно вплинути на якість адгезії.
  • Відповідні кліматичні умови: в мороз, сильну спеку, під час дощу або сильного вітру заливати новий бетон поверх старого не варто, так як можна гарненько знизити термін експлуатації бетонної поверхні.

Як правильно заливати новий бетон на старий?

Після того, як поверхня відповідає всім перерахованим вище вимогам, можна приступати до заливання нової бетонної суміші. Але перед цим можна або зволожити поверхню, або нанести спеціальний матеріал для підвищення показників адгезії.

До речі, при бажанні отримати більш міцну і зносостійку бетонну поверхню, поверх старого очищеного бетонного шару можна укласти армуючої сітки.

Заливати новий бетон рекомендується по всій поверхні без перерв.

Після заливки нової бетонної суміші бажано зміцнити поверхню, наприклад, мембраноутворювачем.

Матеріал для підвищення адгезії

Як і обіцяли спочатку статті, розповімо про один матеріал, за допомогою якого ваш новий бетон стовідсотково не відшарується від старого. І це Tekno AD - спеціальний матеріал для підвищення адгезії, в складі якого є інгібітори корозії і мікрокремнезем.

Крім наявності високих адгезійних характеристик, матеріал відрізняється високою міцністю, морозостійкістю, водостійкістю і паропроникністю.

 
 
Інгібітор корозії Tekno AD(Текно AD)

Цементна суміш, яка підвищує адгезію між старими бетонними поверхнями та новими