Матеріали для підвищення міцності бетону

Кожен майстер в сфері будівництва знає, що практично жодна споруда в сучасному світі не обходитися без використання бетону. Але і також він знає, що цей бетон необхідно зміцнювати відразу ж після заливки або після його висихання.

У цій статті ми підготували варіанти зміцнювачів для бетону і приклади матеріалів.

Матеріал для зміцнення бетону 1: топпінг

Топінг для бетону є одним з найпопулярніших зміцнювачів для бетону через його відносно недорогі ціни і високу міцность. Топінги для бетону зазвичай виробляють двох видів:

  • на основі кварцу
  • на основі корундової крихти.

Сухі топпінги застосовують для зміцнення бетону в самих різних приміщеннях. За відмінний приклад можемо взяти матеріал Teknoser 100 - кварцовий топінг, який підвищує міцність бетонної поверхні в 1,5 рази і Teknoser 300 - корундовий топінг, який підвищує міцність бетонної поверхні в 2 рази. Сухі топінги можна додатково покривати лаком або кюрінгом. 

Такий зміцнювач підходить для внутрішнього і зовнішнього застосування, але впорається з його укладанням тільки майстер з великим досвідом. Тому якщо ви вирішили самостійно зміцнити бетон сухим топінгом, то зверніться хоча б за консультацією до досвідченого майстру. Так як такими топінгами можна навіть нашкодити бетону при неправильному укладанні.

Матеріал для зміцнення бетону 2: Лак для бетону

Лаки для бетону також є затребуваним зміцнювачем, маючи істотну перевагу: можливість нанесення не тільки на горизонтальні поверхні, але і на вертикальні.

Серед лаків для бетону популярними є лаки на основі акрилових смол. Вони і зміцнюють бетон, і створюють гарне глянсове покриття. 

Серед лаків для бетону не можна не виділити Teknocila 350. Це швидковисихаючий високоефективний акриловий лак для бетону, який закриє всі необхідні вимоги при експлуатації поверхонь. 

При використанні і топінгу, і лаку для бетону поверхня вийде в рази міцнішою. Звичайно, це необхідно робити у тому випадку, якщо у цьому правда є необхідність. В іншому випадку. будуть просто витрачені гроші. 

Матеріал для зміцнення бетону 3: кюрінг

Кюрінгом називають так звану полегшену версію лаку для бетону. Він також зміцнює поверхню, але рази в 2 слабкіше на відміну від лаку. Цей матеріал зазвичай використовується для запобігання швидкої втрати вологи з бетону при його висиханні після заливки, таким образам усуваючи ймовірність утворення тріщин. Звертаємо Вашу увагу на якісний кюрінг для свіжоукладеного бетону Teknokur 100.

Матеріал для зміцнення бетону 4: просочення

Просочення - це рідкий зміцнювач, суттю роботи якого є проникнення в пори, мікропори, мікротріщини бетону. За допомогою хімічної реакції створюється захисний шар, який захищає бетон від руйнування через вплив вологи. Просочення бувають на основі різних компонентів, наприклад, на основі силікату літію - Teknoser Lityum або силікату натрію - Teknoser Sodyum.

Крім зміцнення бетонної поверхні такі просочення забезпечують високу зносостійкість, в тому числі і стійкість до стирання.

Зміцнювач для бетону Teknokur 100(Текнокюр 100)

Зміцнювач (кюрінг) для бетонних поверхонь на основі акрилової емульсії

Акриловий лак Teknocila 450(Текносіла 450)

Напівглянцевий акриловий лак для бетону

Зміцнювач для бетону Teknoser Sodyum(Текносер Содіум)

Просочення для мінеральних поверхонь основі силікату натрія

Зміцнювач для бетону Teknoser Lityum(Текносер Літіум)

Просочення для мінеральних поверхонь основі силікату літію

Кварцовий Топпінг Teknoser 100(Текносер 100)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь, до складу якого входить кварцовий наповнювач

Корундовий топпінг Teknoser 300(Текносер 300)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь з корундовою крихтою, збільшує міцнісні властивості бетонної поверхні у 2 рази