Як підвищити адгезію між старим і новим бетоном?

Заливка бетонної суміші не завжди відбувається на необроблену поверхню. Іноді доводиться заливати матеріал на старий бетон, наприклад, при ремонті окремих ділянок, при усадки старого шару і необхідності зробити його товщі, а також при необхідності створити додатковий ухил на поверхні. І тут важливим моментом є забезпечення високої адгезії між старим і новим шарами.

У питанні підвищення адгезії між старим бетоном і новим бетоном допомагають спеціальні матеріали – інгібітори корозії, про які ми хочемо більш детально розповісти в нашій статті.

Що таке інгібітори корозії?

Інгібітори корозії - є спеціальними сумішами на цементній основі, за допомогою яких підвищується адгезія між новим і старим шарами бетону. Високоякісним матеріалом, до складу якого входять інгібітори корозії є Tekno AD. Розмір гранул матеріалу - до 1 мм, тому наноситься він в 2 тонких шари шириною по 1 мм кожен. Адгезія до бетону матеріала становить більше 2 Н/мм2, а показник міцності – від 65 Н/мм2.

Як правильно підготувати поверхню перед нанесенням інгібітора корозії?

Незважаючи на те, що матеріал забезпечує відмінну адгезію, наносити її необхідно на чисту міцну поверхню, тому при наявності будь-якої бруду і пилу – необхідно їх очистити, а при наявності відколів, слабких частин і будь-яких залишків – закрити їх ремонтною сумішшю. Також необхідно обробити арматуру: її слід очистити від залишків бетону, а при наявності іржі на стрижнях – видалити її.

Також важливою умовою є нанесення матеріалу на добре зволожену поверхню.

Як правильно наносити матеріал?

У нанесенні матеріалу немає нічого складного, головне правильно виконати етап підготовки поверхні і замішати робочу суміш згідно інструкції. Наноситися інгібітор корозії за допомогою одного з пристосувань: валиком, автоматичним розпилювачем або щіткою. Робочу суміш необхідно нанести на поверхню протягом 60-90 хвилин після замішування в залежності від температури повітря і поверхні.

Інгібітор корозії Tekno AD(Текно AD)

Цементна суміш, яка підвищує адгезію між старими бетонними поверхнями та новими