Гідропломба для усунення протікань в бетоні

Одним з кращих матеріалів для забивання течі в бетонній конструкції вважається гідропломба. Вона ліквідує протікання за 1-2 хвилини і не вимивається водою в подальшому. 

Принцип дії гідропломби

Гідропломба являє собою швидкодіючий ремонтний склад. Вхідні в нього активні хімічні компоненти забезпечують надійну ліквідацію протікання в бетонній конструкції. Одним з основних відмінностей гідропломби від інших ремонтних сумішей є швидка зупинка протікання з напором. 

Як вибрати якісну гидропломбу?

Перш за все, дивимося на показник адгезії до бетону. Достатнім вважається 1,5 МПа і вище.
Матеріал повинен бути високоміцним до механічних впливів. Міцність на стиск повинна становити мінімум 40 МПа.
До складу гідропломби не повинні входить хлориди, так як в місці контакту вони можуть викликати корозію в бетоні.
Рекомендується вибирати нетоксичний матеріал.

Чи можна зробити гідропломбу самостійно?

Якщо протікання потрібно закрити терміново або ви хочете ліквідувати її без витрат, то можна скористатися народними методами, такими як суміш цементу з піском і водою, дерев'яні заглушки, клоччя і тд. Звичайно ж, такі "ремонтні роботи" не можуть гарантувати успішний результат. Адже дерево у вологому середовищі з часом почне гнити, через що будуть розмножуватися бактерії і грибок, а суміш цементу з піском і водою взагалі не факт, що схопитися і ліквідує протікання хоча б тимчасово.

Висновок: для тимчасової ліквідації течі можна використовувати підручні матеріали, але для правильної і надійної закладення протікання допоможуть тільки професійні сертифіковані склади, такі як гідропломба Teknoplug або Teknoplug Yildirim.
 


 

Гідропломби Tekno-високоякісні перевірені Ремонтні суміші, які відрізняються високою адгезією до бетону і допустимістю до контакту з питною водою.

Teknoplug замішується в пропорції 270 мл води на 1 кг сухої суміші і схоплюється протягом 1-2 хвилин.
Teknoplug Yildirim - гідропломба миттєвої дії, яка починає схоплюватися вже через 2 секунди. Замішується в пропорції 200 мл води на 1 кг сухої суміші.

Гідропломба Teknoplug (Текноплаг)

Спеціальна ремонтна суміш для швидкої зупинки активних протікань води.

Гідропломба Teknoplug Yildirim(Текноплаг Блискавка)

Ремонтна суміш для миттєвої зупинки активних протікань води з тріщин, стиків і швів.