Чим заповнити отвори після зняття опалубки в бетоні

Багато різновидів опалубок, що застосовуються в сучасному будівництві бетонних і залізобетонних конструкцій, мають спеціальні кріплення, які на час залишаються в залитому бетоні. Після зняття опалубки і видалення кріпильних елементів, в бетонній конструкції залишаються отвори, які необхідно загерметизувати з метою гідроізоляції. Сьогодні розповімо про суміші, за допомогою якої можна швидко і якісно відремонтувати порожнечі в бетоні — Teknorep 200

Що таке ремонтна суміш Teknorep 200?

Teknorep 200 - це ремонтна тонкошарова суміш на цементній основі, армована полімерними волокнами. Матеріал має широку сферу застосування, а саме, підходить для заповнення пустот, що залишилися після зняття опалубки у процесі зведення бетонних конструкцій, використовується при дрібних ремонтних роботах для отримання більш гладкої площини, також застосовується при реставрації та ремонту будь-яких мінеральних поверхонь, закладенні тріщин в інженерних спорудах, таких як шосе, греблі, метро, шахти. 

Розмір гранул становить 0,700 мм. Наносити Teknorep 200 можна шаром від 3 до 30 мм Час життя готового розчину ≥ 45 хвилин. Варто також звернути увагу на високі показники міцності речовини: міцність на стиск становить > 25 Н/мм2, міцність адгезії з бетоном > 1,0 Н/мм2. Усадка суміші > 0,8 Н/мм2, щільність 2,05 кг/л. 

Які переваги Teknorep 200?


До основних переваг цієї ремонтної суміші відносять:

  • можливість нанесення тонким шаром від 3 до 30 мм
  • безпека, нетоксичність суміші
  • стійкість до замерзання і відтавання
  • Teknorep 200 не викликає корозії
  • простота експлуатації. 


Як використовувати ремонтну суміш для заповнення отворів після зняття опалубки?

Оброблювану поверхню очищають від бруду, грунту, масел або інших забруднень.

З метою підвищення адгезії рекомендовано використовувати інгібітор корозії Tekno AD
 


 

  • Суміш замішують з водою в чистій ємності за допомогою низькошвидкісного міксера (до 500 об/хв) згідно з інструкцією. Зверніть увагу: не варто додавати воду в уже приготовлений розчин. 
  • Наносити суміш варто за допомогою шпателя рівномірним шаром. Якщо є необхідність нанесення шару товщиною 30 мм, роботу варто проводити в кілька етапів.
  • Після закінчення нанесення, поверхню варто укрити від прямих сонячних променів, вітру, впливу низьких температур. 


Як висновок зауважимо, що використання цієї ремонтної суміші досить просте і не вимагає від майстра спеціальних навичок або інструментів. 

Інгібітор корозії Tekno AD(Текно AD)

Цементна суміш, яка підвищує адгезію між старими бетонними поверхнями та новими

Ремонтна суміш Teknorep 200(Текнореп 200)

Однокомпонентна тонкошарова ремонтна суміш армована полімерними волокнами.