Чим закласти деформаційні шви в бетоні?

Деформаційні шви в бетоні можна закласти різними матеріалами в залежності від вимог до проекту та типу шва. Нижче розповімо про найбільш поширені матеріали для закладення деформаційних швів.

Поліуретанові мастики
Поліуретанові мастики мають хорошу стійкість до деформацій і хімічних впливів. Вони часто використовуються для закладення деформаційних швів, особливо у промислових чи комерційних будівельних проектах.

Поліуретанові герметики
Поліуретанові герметики - матеріали, призначення яких є закладання швів різного призначення. Герметиком Teknopoliderz 1K можна закладати шви шириною до 35 мм. Показники подовження на розрив матеріалу становлять 800%, а опір на розрив становить 15 Н/мм2.
Використовуючи спеціальний пістолет для герметиків, закладання швів буде дуже зручним і швидким.

Швельфери та швейні стрічки
Це спеціальні матеріали, призначені для закладення деформаційних швів. Вони мають гнучкість і дозволяють компенсувати деформації в бетоні. Швельфери та швейні стрічки встановлюються в деформаційні шви перед заливкою бетону.

Термопластичні стрічки
Термопластичні стрічки є відмінним матеріалом для герметизації деформаційних швів із широким діапазоном застосування. Такі стрічки особливо необхідні для загортання швів у гідротехнічних конструкціях, оскільки вони забезпечують захист швів від впливу позитивного та негативного тиску води, мають високу стійкість до хімічних речовин, а також термопластичну стрічку можна укладати на вологі поверхні.
Рекомендуємо звернути увагу на термопластичну стрічку Teknomer, з характеристиками якої ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Епоксидні смоли
Епоксидні смоли мають високу міцність і стійкість до хімічних впливів. Вони можуть використовуватися для закладення деформаційних швів у місцях з високими навантаженнями або агресивними умовами.

Цементні розчини
У деяких випадках для загортання деформаційних швів можна використовувати спеціальні цементні розчини. Вони забезпечують хорошу адгезію до бетону та можуть бути додатково посилені армуючими матеріалами. Але вони не матимуть стійкості до вологи та хім. речовин, тому їх сфера застосування досить мала.

Важливо правильно вибрати і застосувати матеріал для закладення деформаційних швів, щоб забезпечити хорошу герметичність, адгезію та здатність компенсувати деформації в бетоні. Рекомендується дотримуватися рекомендацій виробників та будівельних стандартів, щоб досягти оптимальних результатів та забезпечити довговічність конструкції.

Епоксидний клей Teknobond 400 D(Текнобонд 400Д)

Конструкційний двокомпонентний епоксидний клей

Поліуретановий герметик для швів Teknopoliderz 1K(Текнополідерз 1K)

Однокомпонентний поліуретановий високоеластичний вологостійкий герметик для горизонтальних і вертикальних швів

Термопластична стрічка Teknomer 200(Текномер 200)

Термопластична стрічка для герметизації деформаційних швів, тріщин, стиків

Аеродромний герметик для швів Teknopoliderz 2K(Текнополідерз 2K)

Двокомпонентний поліуретановий самовирівнюючий еластомерний модифікований бітумом герметик для швів