Чим покрити бетон щоб він не пропускав воду?

Одним з найміцніших і затребуваніших будівельних матеріалів світу є бетон. Саме за допомогою нього зводяться висотки, мости та інші конструкції різного призначення. Але як відомо, бетон вимагає додаткового захисту для продовження його часу життя. Одним із найнебезпечніших руйнівників є вода. Тому головне, від чого потрібно захищати бетон - це від вологи. 

Тому в цій статті розповімо, чому необхідно захищати бетон і яким матеріалом можна покрити поверхню, щоб вона стала стійкою до впливу вологи.

Чому необхідно захищати бетон від впливу вологи?

Бетон потребує захисту від впливу вологи з однієї простої причини: коли вода заходить в пори бетону, вона поступово починає його руйнувати зсередини. І якщо покрити бетонні поверхні спочатку, відразу після його заливки, не складає великих труднощів, то усунути тріщини - набагато трудомісткіше і довше.

Тому не нехтуйте правилами заливки бетону від самого його замішування і до зміцнення після висихання.

Чим покрити поверхню бетону для додання йому стійкості до впливу вологи?

Для бетонних поверхонь існують десятки видів різних матеріалів, за допомогою яких можна і створити стійкість до вологи, і зміцнити його в цілому. 

При виборі матеріалу відштовхуватися потрібно від виду приміщення і експлуатаційних особливостей. Наприклад, для побудови бетонного басейну не обійтися без гідроізоляційних матеріалів, які повинні бути еластичними. Таким матеріалом може бути Teknomer 200 EX Crystallized або Teknomer 200EX W-Blue. 

При зведенні мостів потрібно строго слідувати вимогам і вказівкам, які створили інженери проекту. Вони прораховують всі технічні особливості конструкції і підбирають необхідні матеріали, в тому числі просочення, герметики, лаки і тд. Тут вже однією гідроізоляцією не обійтися.

При створенні паркінгів не обійтися без лаку або навіть епоксидної наливної підлоги, яка закриває відразу кілька потреб: 

  • захист бетону від впливу вологи;
  • підвищення міцності, зносостійкості і довговічності бетону.

Крім цього епоксидне покриття дуже красиво і дорого виглядає. Хоча таким воно по суті і є. 

Говорячи про конкретний матеріал, то відмінною двокомпонентної епоксидкой є Teknobond 500.

 

Сподіваємося, ви прочитали потрібну для себе інформацію у цій статті. А за підбором матеріалів можете звертатися за номером телефону: 067 486 42 41.

Гідроізоляційний матеріал Teknomer 200 EX W-Blue(Текномер 200 EX W-Blue)

Двокомпонентна еластична гідроізоляційна суміш синього кольору, стійка до ультрафілетових променів

Гідроізоляційна еластична суміш Teknomer 200 EX Crystallize(Текномер 200 ЕХ Кристалайз)

Кристалізована проникаюча двокомпонентна еластична гідроізоляційна захисна суміш.

Епоксидна підлога Teknobond 500(Текнобонд 500)

Двокомпонентна епоксидна наливна підлога 20 кг