Властивості акрилового лаку для бетону і правила вибору

Властивості акрилового лаку для бетону і правила вибору

Існує достатня кількість різновидів лаків для бетону серед яких акрилові вважаються дуже затребуваним і якісним матеріалом. У цій статті розберемо кілька прикладів акрилових лаків і сфери їх використання.

Для чого потрібен лак акриловий?

Акриловий лак використовується для захисту мінеральних поверхонь від впливу вологи, хімічних речовин, УФ-променів, опадів, для збільшення терміну служби поверхонь, для створення красивої декоративної обробки вертикальних і горизонтальних поверхонь. Акриловий лак створює міцну прозору глянсову або матову (напівматову) поверхню.

Як працювати з акриловим лаком?

Працювати з акриловим лаком досить просто, так як він готовий до використання. Головне - наносити фінішний матеріал на рівну і чисту бетонну основу. Для підготовки поверхні до нанесення лаку можна використовувати один з декількох способів: очистити парою, струменем води під високим тиском або відшліфувати.

Наноситися матеріал тільки при плюсовій температурі від +5°C.

Яка витрата акрилового лаку для бетону?

Залежно від способу нанесення витрата лаку на квадратний метр може відрізнятися, наприклад, при нанесенні акрилового лаку Teknocila 350 валиком або пензлем витрата буде приблизно 0,100-0,200 л/м2, а розпилювачем трохи більше - близько 0,150-0,250 л/м2. Після висихання лаку товщина сухої плівки становитиме близько 135 мкм.

Який лак використовувати для бетону?

Лак потрібно підбирати в залежності від об'єкту, бетонну основу якого потрібно зміцнити (наприклад, чи буде поверхня контактувати з вологою або хімічними речовинами), від інтенсивності експлуатації бетону, а також від побажання отримати матову або глянсову поверхню. Розберемо на прикладах:

1. Яким лаком покрити бетон в промисловому приміщенні (фабрика, завод, цех)?

На багатьох фабриках і заводах використовується безліч видів хімічних речовин, до впливу яких бетон абсолютно не стійкий. Тому лак потрібно вибирати суперміцний, такий як Teknocila 350. Він збільшує зносостійкість і водонепроникність поверхні, робить поверхню стійкою до хімічних речовин і до хлору, а також матеріал швидковисихаючий і надає поверхні красивий глянцевий вигляд.

Для більш надійного зміцнення поверхні перед використанням лаку рекомендується нанести корундовий або кварцовий топпінг на свіжоукладений бетон, наприклад, Teknoser 100 або Teknoser 300. Таким чином, з використанням і топпінгу, і лаку міцність бетонної основи буде вище в 2-3 рази. З видами топінгів ви можете ознайомитися в статті "Топпінг для бетонних підлог: що це таке, як і де його використовують".


 

2. Який лак використовувати для захисту декоративних покриттів з матовим ефектом?

Не на кожній поверхні глянець є доречним. Тому виробник Tekno створив спеціальний лак, за допомогою якого можна створити красиве матове або напівматове декоративне покриття. Хорошим високоефективним акриловим лаком вважається Teknocila 400 на водній основі. Матеріал зміцнює поверхню, захищає від руйнування під впливом вологи, лугів, а також захищає бетонну основу від зміни кольору в результаті опадів при зовнішньому використанні. Після нанесення утворюється напівпрозора плівка, яка через 7 днів набирає повні характеристики міцності.

Вибору відповідного лаку для бетону краще довіритися професіоналам, тому для консультації телефонуйте за номером 067 486 42 41.

Кварцовий Топпінг Teknoser 100(Текносер 100)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь, до складу якого входить кварцовий наповнювач

Корундовий топпінг Teknoser 300(Текносер 300)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь з корундовою крихтою, збільшує міцнісні властивості бетонної поверхні у 2 рази

Акриловий лак Teknocila 350(Текносіла 350)

Лак на акриловій основі для високоміцного бетону

Акриловий лак білого кольору Teknocila 400(Текносіла 400)

Акриловий лак на водній основі кольору для захисту мінеральних поверхонь