Чи обов'язково потрібно наносити праймер перед заливкою наливної підлоги?

Наливна підлога сьогодні є дуже популярним покриттям підлоги. Адже при використанні високоякісних матеріалів і виконанні робіт згідно з інструкцією, воно прослужить мінімум 40 років. Що стосується матеріалів, то важливу роль займає спеціальний праймер, який необхідно використовувати перед заливкою епоксидних, поліуретанових та інших видів наливних підлог. Саме про його користь ми і поговоримо в нашій статті.

Навіщо потрібно використовувати праймер перед заливкою підлог?

Найголовнішим завданням будь-якого праймеру є забезпечення високої адгезії між матеріалом і основою. Таким чином фінішне покриття, у нашому випадку наливна підлога, з часом не почне відшаровуватися, кришитися або відвалюватися.

Для наливних підлог краще використовувати спеціальний праймер, призначений для використання в якості шару грунтовки перед заливкою, наприклад, епоксидної наливної підлоги. Такий праймер також буде йти на основі епоксидних смол, буде мати низьку в'язкість і відмінну проникаючу здатність у пори бетону.

Від якості праймера залежить якість готової поверхні. Тому на цьому матеріалі економити точно не варто.

Як правильно наноситися праймер?

Праймер можна використовувати на будь-яких мінеральних поверхнях. Головне, щоб вони були міцні, рівні і чисті. Праймер - це не ремонтна суміш і не штукатурка. Це тонкошаровий матеріал, за допомогою якого не вийжде закрити нерівності або тріщини.

Наноситися праймер досить легко. Залежно від пористості поверхні можна використовувати металевий шпатель, валик з синтетичним ворсом або гумовий сквідж. Шкодувати матеріал не варто, але і калюж на поверхні бути не повинно. Шар повинен бути рівний з приблизною витратою 300-500 г/м2, який також залежить від пористості поверхні.

Наносити праймер можна як в 1 шар, так і в 2, якщо він сильно вбрався в основу після першого. Висихає праймер протягом 24-72 годин в залежності від температури поверхні і повітря. Після чого можна приступати до заливання епоксидного або іншого виду статі.

Епоксидний праймер Teknobond 300(Текнобонд 300)

Двокомпонентний епоксидний праймер низької в'язкості, який не містить розчинників

Епоксидна підлога Teknobond 500(Текнобонд 500)

Двокомпонентна епоксидна наливна підлога 20 кг