Наливна підлога в квартирі: за і проти

Наливна підлога застосуються у самих різних сферах: житлових і комерційних приміщеннях, навчальних закладах, лікарнях і поліклініках, критих паркінгах і промислових приміщеннях. Що стосується наливної підлоги в квартирах, то це також відмінний вибір, про плюси якого ми розповімо в нашій статті.

Які види наливної підлоги застосовують в квартирі?

Серед видів наливної підлоги, які підходять для застосування в квартирах і інших житлових приміщеннях, виділяють:

  • Поліуретанові;
  • Епоксидні.

Обидва види відносяться до синтетичних наливних підлог, які при якісній заливці прослужать мінімум 15 років, а при виборі високоякісних матеріалів найменший термін служби покриття ставати 40 років.

У чому різниця між поліуретановим і епоксидним наливним підлогою?

Епоксидні і поліуретанові наливні підлоги дуже схожі своїми технічними характеристиками. Обидва види міцні і зносостійкі покриття, які не бояться впливу вологи і перепадів температури повітря. Проте наливна підлога на основі епоксидної смоли також стійка до впливу різних хімічних їдких речовин, а також більш стійка до утворення механічних пошкоджень.

Плюси наливної підлоги в квартирі

Серед плюсів використання наливної підлоги в квартирі можна виділити:

  • Зносостійкість і довговічність: поліуретанова або епоксидна наливна підлога буде служити багато десятків років, не боячись переміщення меблів по квартирі, тонких каблуків, розбитих ваз, фарбувальних речовин і тд.;
  • Швидкість роботи: для заливки наливної підлоги необхідно набагато менше часу в порівнянні з укладанням плитки, ламінату та багатьох інших підлогових покриттів;
  • Відсутність міжкімнатних поріжків;
  • Різноманітність покриття: створення всіляких візерунків в будь-яких розквітах по палітрі RAL в мате або глянці – серйозна перевага наливної підлоги на основі епоксидних смол або поліуретану перед іншими фінішними матеріалами.

Мінуси наливної підлоги в квартирі

Головним мінусом використання наливної підлоги в квартирі є складність його демонтажу, так як цей матеріал має дуже хорошу адгезію до основи.

Також мінусом є бажані додаткові витрати на установку системи теплої підлоги, так як сам по собі наливна підлога буде дуже холодною поверхнею, навіть в дуже теплій квартирі. Хоча якщо тепла підлога і так була в планах, то цей мінус автоматично ставати недійсним.

Епоксидна підлога Teknobond 500(Текнобонд 500)

Двокомпонентна епоксидна наливна підлога 20 кг

Епоксидний праймер Teknobond 300(Текнобонд 300)

Двокомпонентний епоксидний праймер низької в'язкості, який не містить розчинників