Матеріали для епоксидного наливної підлоги

Використання наливних підлог дуже швидко набирає популярність як вид декоративного покриття. Сьогодні розповімо, що це за покриття, які існують різновиди наливної підлоги і в чому особливості епоксидного покриття.

Що таке наливна підлога?

Наливна підлога - це вид міцного підлогового покриття, який використовується для створення рівної підлоги на різних об'єктах: квартири, будинки, офісні приміщення, навчальних будівлях, лікарнях і клініках. Також деякі види наливної підлоги підходять і для приміщень з високою інтенсивністю, наприклад, склади, паркінги та інші.

Серед різновидів наливної підлоги виділяють поліуретанові, епоксидні і метилметакрилатні.

Що таке епоксидний наливна підлога?

Епоксидний наливна підлога - це покриття, яке створюється з матеріалів на основі епоксидних смол і спеціальних добавок, завдяки яким підлогове покриття буде міцним і зносостійким. На відміну від поліуретанового наливної підлоги епоксидний відрізняється водостійкістю, а також високою стійкістю до впливу хімічних речовин.

Які матеріали використовуються для створення епоксидного наливної підлоги?

Для створення епоксидного наливної підлоги необхідно використовувати 2 матеріалу, які ми розберемо на прикладі продукції виробника Tekno.

Teknobond 300 - епоксидний праймер, розроблений спеціально для створення шару грунтовки перед заливанням наливної підлоги на основі епоксидної або поліуретанової смоли. Матеріал проникає в пори бетонної основи, забезпечуючи високий рівень адгезії між бетоном і наливною підлогою. Праймер складається з двох компонентів. Витрата дорівнює 300-500 г/м2 при нанесенні матеріалу товщиною 1 мм.
Teknobond 500 - рідкий робочий матеріал для створення наливної підлоги на основі епоксидної смоли, завдяки якому можна створити красиве ідеально рівне високоміцне покриття, стійке до впливу різних хім. речовина. Матеріал має широку колірну палітру, а також за допомогою нього можна створити як глянсову, так і матову поверхню.

Обидва матеріали складаються з двох компонентів, які слід змішувати безпосередньо перед нанесенням на поверхню. Після нанесення праймера наносити наступний матеріал можна через 24-48 годин.

Епоксидний праймер Teknobond 300(Текнобонд 300)

Двокомпонентний епоксидний праймер низької в'язкості, який не містить розчинників