Який топінг для бетону краще: кварцовий або корундовий

Топінг - це матеріал, який використовується на свіжоукладених бетонних поверхнях для їх зміцнення і продовження терміну експлуатації. Адже, як ми знаємо, голий бетон не відрізняється високою зносостійкістю, тому він вимагає захисту і догляду. Існує кілька видів топінгів, про які ми розповімо в нашій статті.

Що таке кварцовий топінг?

Кварцовий топінг - це сухий зміцнювач для бетону, у складі якого є кварцовий наповнювач. Це досить бюджетний різновид зміцнювачів, тому і дуже популярний. Але використовувати такий топпінг рекомендується на поверхнях з середньою інтенсивністю експлуатації і нижче. Кварцовий топінг зміцнює бетонну поверхню в середньому в 1,5 рази.

Чудовим прикладом є топпінг імпортного виробництва з назвою Teknoser 100. Його використовують на критих паркінгах, торгових приміщеннях, складах, підземних переходах, офісах, супермаркетах та інших будівлях.

Цей матеріал забезпечить довгий час експлуатації поверхні, а також запобіжить утворенню пилу, забезпечить стійкість до впливу різних масел та інших машинних рідин, а також створить гладку, але неслизьку міцну морозостійку поверхню.

Міцність начинки Teknoser 100 – 55 Н/мм2.

Що таке корундовий топінг?

Корундовий топінг - це сухий зміцнювач, до складу якого входить корундова крихта і спеціальні хімічні добавки. Чудовим прикладом такого зміцнювача є Teknoser 300, який зміцнює поверхню у 2 рази. Такий вид зміцнювача можна використовувати на поверхнях як з середньою, так і з високою інтенсивністю експлуатації. Його можна використовувати в складських приміщеннях, виробничих приміщеннях, заправках і будь-яких інших приміщеннях з дуже інтенсивним рухом людей.

Цей матеріал забезпечує високу ступінь зносостійкості поверхні, високу стійкість до механічних пошкоджень різного типу, А також Teknoser 300 надійно захищає бетон від впливу хімічних речовин. Міцність матеріалу-більше 70 Н / мм2.

Який топінг краще: кварцовий або корундовий?

Обидва матеріали, обидва зміцнювача - хороші якісні зміцнювачі. Обирати необхідно в залежності від експлуатаційних вимог. А в цьому питанні краще довіриться професіоналам, тому телефонуйте за номером: 067 486 42 41 і отримаєте безкоштовну консультацію.

Кварцовий Топпінг Teknoser 100(Текносер 100)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь, до складу якого входить кварцовий наповнювач

Корундовий топпінг Teknoser 300(Текносер 300)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь з корундовою крихтою, збільшує міцнісні властивості бетонної поверхні у 2 рази