Якою фарбою наносять розмітку на дорозі?

Для дорожньої розмітки використовуються зносостійкі фарби на розчиннику. До таких фарб в кожній країні або, навіть, місті вимоги можуть відрізнятися, але в цій статті ми розповімо про основні: світловідображення, якість, зносостійкість і швидкість висихання.

Світловідображення

У складі світловідбивних фарб є спеціальний пігмент, завдяки якому фарба може відображати потрапив на неї промінь світла. Саме таку фарбу рекомендується використовувати на магістралях, злітних смугах аеропортів, парковках, а також на територіях деяких промислових об'єктах, як цехи, фабрики і заводи. 

Таким чином світловідбиваючий барвистий матеріал забезпечує досягнення кращої безпеки на дорогах і об'єктах промислового призначення. 

Зносостійкість 

Висока інтенсивність експлуатації фарби, включаючи постійні перевезення багатотонних вантажів, температурні зміни, включаючи жарку погоду, яскраве сонце і мороз, потрапляння різних хімічних елементів, машинного масла, солей і тд. - все це вимагає високої зносостійкості фарби для дорожньої розмітки. 

Якість 

Якісна фарба для дорожньої розмітки повинна прослужити не менше 2-х років. Матеріал повинен витримувати вплив багатьох різних факторів. Серед них:

  • вплив вологи;
  • зміни погодних умов;
  • механічні дії.

Також важливо додати, що якісні фарби не змінюються в кольорі при використанні, не вигоряють через сонце, а також наносяться рівномірним відтінком незалежно від поверхні нанесення.

Короткий час висихання 

Дуже важливо не перекривати дорожній рух на довгий час, особливо в мегаполісах, де і так пробки є непереможною проблемою. Саме тому час висихання фарби є також дуже важливим пунктом при виборі матеріалу. Фарба Teknobond 960 схоплюється за 15 хвилин, стає стійкою до прилипання пилу за 40 хвилин, а повністю висихає і стає готовою до експлуатації за 3,5 години. Це оптимальний час для роботи з фарбами для дорожнього руху, так як можна встигнути нанести їх і ввести в експлуатацію до початку години піку на дорогах.

 

Проконсультуватися і придбати фарбу можна за номером: 067 486 42 41.

Фарба для дорожньої розмітки Teknobond 960 червона(Текнобонд 960)

Дорожня "холодна" фарба для асфальту та бетону на основі синтетичної смоли і розчинника

Фарба для дорожньої розмітки Teknobond 960 жовта (Текнобонд 960)

Дорожня "холодна" фарба для асфальту та бетону на основі синтетичної смоли і розчинника

Фарба для дорожньої розмітки Teknobond 960 біла(Текнобонд 960)

Дорожня "холодна" фарба для асфальту та бетону на основі синтетичної смоли і розчинника