Які є види топінгу для бетонної підлоги

Бетон - це основний матеріал, який застосовують для заливки підлог. Бетон відрізняється доступною вартістю і надійністю. А щоб бетон не руйнувався під впливом навантажень і служив довгі роки, бетонну підлогу зміцнюють спеціальними добавками – топінгами

У чому перевага топпінга?

Топпінг - це спеціальна суміш, яку застосовують для покриття поверхні бетонної підлоги. Серед компонентів використовують цемент і наповнювачі, які збільшують стійкість до стирання готової поверхні.

Різновиди топінгів:

Готова суміш містить портландцементи високої якості і спеціальні добавки, які зміцнюють верхній шар підлог. До складу суміші входить наповнювач дрібної фракції. Розрізняють три основних види. 

Кварцовий Топпінг

Це самий не дорогий Топпінг, до складу якого входить дрібно фракційний кварцовий пісок. Застосовують його на складах, торгових центрах, де навантаження на підлоги – Середня. З особливостей варто відзначити:

  • підвищення стійкості до зносу
  • зменшення утворення пилу
  • збільшення часу експлуатації



Корундовий Топпінг

До складу даної суміші додають корундову крихту. Топпінг ідеально підходить для посилення підлог, де передбачається велике навантаження. А саме цехи, спортзали та комплекси складів.

Корундовий Топпінг володіє наступними особливостями:

  • висока стійкість до будь-яких пошкоджень
  • якісне з'єднання з бетоном
  • гігієнічність і відсутність пилу
  • хороша стійкість до вологи
  • відсутність швів.

Така суміш коштує на порядок дорожче, на відміну від кварцових, але і результат виправдовує вартість.

Металізований топінг

До складу входить специфічна металева стружка, яка необхідна для приміщень з надвисокими навантаженнями. Вона додає максимальну міцність. Однак металізований Топпінг не любить вологості, так як може виникнути корозія.


 

Корундовий Топпінг Teknoser 300

Teknoser 300 відмінний варіант для свіжих бетонних поверхонь, де в складі використовується корундова крихта. Крім цього суміш володіє гідравлічними в'яжучими, спеціальними хімічними добавками, полімерними і спеціальним фарбувальним пігментом. Після застосування Teknoser 300 властивості бетонної поверхні збільшується 2 рази.

Топпінг Teknoser дуже добре справляється зі своїм завданням як зовні, так і всередині приміщення. Його використовують для паркінгів, підземних переходів, метро, виробничих цехів і промислових будівель, торгових центрів, ангарів, ремонтних і заправних станцій.

Важливо перед початком робіт ознайомитися з інструкцією, щоб на виході отримати максимально якісне покриття.

Топпінг розсипають по поверхні бетону, коли вона ще волога.

Використання топпінга при заливці бетонної підлоги в рази підвищить його якості і продовжить термін експлуатації.

Кварцовий Топпінг Teknoser 100(Текносер 100)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь, до складу якого входить кварцовий наповнювач

Корундовий топпінг Teknoser 300(Текносер 300)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь з корундовою крихтою, збільшує міцнісні властивості бетонної поверхні у 2 рази