Як збільшити текучість бетону?

Текучість бетону є одним із основних важливих характеристик матеріалу, адже його пластичність прямопропорційно впливає на його здатність до легкого розташування в формі або опалубці без втрати міцності та якості. Збільшення текучості бетону може бути корисним в деяких будівельних ситуаціях, де потрібно полегшити його укладання або забезпечити легший доступ до важкодоступних місць. У цій статті наведемо приклади деяких методів для підвищення текучості бетону.

Збільшення об'єму води при замішування матеріалу
Додавання додаткової кількості води може збільшити текучість бетону. Це є найпростішим методом, яким зазвичай користуються або недосвідчені, або просто безвідповідальні майстри. Адже цей підхід може негативно вплинути на міцність та довговічність усієї бетонної конструкції. Тому важливо дотримуватися правильного співвідношення води і цементу для забезпечення оптимальної міцності.

Використання пластифікаторів
Пластифікатори - це хімічні добавки, які додаються до бетону з метою зниження його водопоглинання і збільшення пластичності. Вони підвищують текучість бетону без необхідності збільшення кількості води. 

Використання суперпластифікаторів
Суперпластифікатори - це ті ж пластифікатори, які дозволяють збільшити текучість бетону при дуже низькій водоприймальності, але вже більш модернізовані. Вони найбільш ефективні при необхідності отримання більш рідкої консистенції бетону, а окрім цього, якісні суперпластифікатори, як наприклад, Teknoflow Super забезпечують рівномірний розподіл матеріалу при заливці без утворення пустот та підвищують характеристики міцності бетонної конструкції, навіть при низьких температурах.  

Використання спеціальних агрегатів
Використання деяких спеціальних агрегатів, таких як меліоративний пісок або високоякісний дрібнозернистий заповнювач, може сприяти підвищенню текучості бетону.

Звичайно, що краще використовувати спеціальні добавки для бетону, які жодним чином не погіршують його якість. А для того, аби правильно підбрати матеріал, звертайтеся за консультацією за номером 067 486 42 41.

Пластифікатор Teknoflow 100, 30 кг(Текнофлоу 100)

Суперпластифікатор на основі нафталинсульфоната, покращує пластичність і міцність бетону