Як зміцнити бетонну поверхню недорого?

Наскільки бетон є популярним і затребуваним будівельним матеріалом, настільки ж він вимагає захисту і зміцнення. На ринку сьогодні представлена величезна кількість рідких і сухих упрочнителей для бетонних поверхонь як свіжоукладених, так і вже експлуатованих. Ціновий діапазон таких матеріалів також дуже широкий. У нашій статті поговоримо про бюджетний варіант зміцнення свежеуложенного бетону – мембранообразователе.

Що таке мембранообразователь?

Мембранообразователь - це рідкий упрочнитель для бетону, який призначений для зміцнення свіжоукладених бетонних поверхонь і запобігання передчасного випаровування вологи, таким чином виключаючи утворення тріщин.

Також мембраноутворювач рекомендується використовувати в таких випадках, як:

  • Заливка бетону при високій температурі повітря;
  • Заливка бетону при сильному вітрі.

При необхідності поверх мембраноутворювача можна зміцнити бетонну поверхню сухим топінгом.

Який принцип дії мембраноутворювача?

Метод зміцнення свіжоукладеного бетону з використанням мембраноутворювача набагато ефективніше за класичні, які люблять майстри старого гарту: укриття мокрою мішковиною, плівкою або зволоження.

Приблизно через 2-2, 5 години після нанесення на свіжоукладений бетон мембраноутворювач застигає. На поверхні утворюється тонка плівка, завдяки якій волога не виходить з шару бетону передчасно, даючи можливість бетону набрати всі свої характеристики міцності. Таким чином ми отримуємо більш міцну, зносостійку і знепилену поверхню без усадочних тріщин.

На вигляд мембраноутворювач дуже схожий на лак для бетону. Але вони значно відрізняються і за характеристиками, і за вартістю (мембраноутворювач рази в 2 дешевше).

Серед всіляких мембраноутворювачів на будівельному ринку радимо звернути увагу на Teknokur 100. Саме він відрізняється високою якістю і прийнятною ціною.

Які характеристики мембраноутворювача?

  • Мембраноутворювач можна наносити тільки на свіжоукладений бетон.
  • Мембраноутворювач утримує вологу, яка необхідна для гідратації цементу в бетон.
  • Мембранообразователь покращує механічну міцність бетону.
  • Мембраноутворювач запобігає появі усадочних тріщин в бетоні.
  • Мембраноутворювач можна наносити і цементні, і на полімерні покриття.
  • Мембраноутворювач дуже простий в застосуванні: наноситися відразу після остаточної затирання бетону розпилювачем, пензлем або валиком в 2 шари.
Зміцнювач для бетону Teknokur 100(Текнокюр 100)

Зміцнювач (кюрінг) для бетонних поверхонь на основі акрилової емульсії