Як уникнути помилок при роботі з топпінгом

Більшість некваліфікованих будівельників допускають повне фіаско при нанесенні сухих топінгів, адже робота з ними - трудомісткий процес, під час якого необхідно дотримуватися інструкції і технології, інакше можуть виникнути дефекти, які складно і дорого буде виправляти.

Топпінг розподіляється рівним шаром по всій поверхні. Найпоширенішими порушеннями вважаються:

  • недотримання часових рамок роботи
  • нехтування рекомендованою витратою матеріалу на квадратний метр.

Давайте більш детально вивчимо процес роботи з топінгом для бетону.

Етапи нанесення топпінгу для бетону

Розподіляти топпінг рекомендується рівномірно за допомогою спеціального дозувального візка. Так як працювати зі зміцнювачем потрібно дуже швидко, не рекомендується проводити роботи вручну, хіба що на дуже маленькій ділянці. 

Зміцнення бетону топінгом може здійснюватися як в 1, так і в 2 етапи. При другому - спочатку затирається перший шар топпінгу  (⅔ від всієї маси матеріалу), після чого залишок (1⁄3) розподіляється і затирається другим шаром. 

Якщо ви вирішили зміцнити бетонну поверхню сухим зміцнювачем - не варто економити на матеріалі. Виберіть якісний Топпінг, наприклад, Teknoser 100, надійного виробника, як, наприклад, Tekno і дотримуйтесь усіх рекомендацій, адже переробляти потім буде у кілька разів дорожче. 

Останній етап при роботі з сухими топпінгами - це захист від швидкої втрати вологи. Для цього рекомендується нанести кюрінг Teknokur 100, який перешкоджає передчасному випаровуванню вологи, тим самим запобігаючи утворенню тріщин на поверхні. 

Якщо не дотримуватися усіх цих нюансів, у результаті ви отримаєте відшарування топпінга.

У чому переваги зміцнювача Teknoser 100?

Цей матеріал збільшує міцнісні властивості бетону в 1,5 рази. Він збільшує довговічність поверхні, не дозволяє утворюватися механічним пошкодженням, робить її вологостійкою, гладкою і стійкою до впливу хімічних речовин.

Рекомендується використовувати топінг для свіжих бетонних поверхонь, який включає кварцовий наповнювач, хімічні та полімерні добавки, і спеціальний фарбувальний пігмент. Усі ці складові компоненти є у топінгу Teknoser 100.

Де можна застосовувати Топпінг для бетону?

Топпінг для бетону застосовують для:

  • паркінгів і гаражів
  • метро і підземних переходів
  • промислових будівель і цехів
  • складів, торгових центрів.

Використовуйте Топпінг турецького виробництва Teknoser 100 для зміцнення бетонної підлоги. Ціна і якість вас порадує. 

 
 
Кварцовий Топпінг Teknoser 100(Текносер 100)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь, до складу якого входить кварцовий наповнювач

Зміцнювач для бетону Teknokur 100(Текнокюр 100)

Зміцнювач (кюрінг) для бетонних поверхонь на основі акрилової емульсії