Що таке просочення для бетону і навіщо вона потрібна

Бетон - дуже міцний і надійний будівельний матеріал, але при неправильній заливці або експлуатації і він може руйнуватися. Вразливе місце бетону-це Пори. Саме через них в бетон може потрапити волога, хімічні речовини або інші елементи, які негативно впливають на бетон, тим самим руйнуючи його.

Що таке просочення для бетону?

Просочення для бетону - це спеціальний рідкий упрочнитель, який проникає в пори бетону і робить поверхню більш міцною, зносостійкою, водостійкою і непильною.


Також за допомогою просочення можна створити напівглянсову або напівматову поверхню. Зазвичай просочення не мають ні кольору, ні запаху, тому з ними дуже комфортно працювати. Матеріал підходить для зміцнення бетону і зовні, і всередині приміщень. 

Які бувають просочення?

Просочення поділяють на органічні і неорганічні. Перші виробляються на основі полімерів, другі – на основі силікатів. Саме другий вид просочень робить поверхню дуже міцною і водостійкою, так як вони не просто проникають в пори і мікропори бетону, як полімерні, а вступають в реакцію з бетоном на молекулярному рівні. 

Якщо говорити про силікатних просоченнях, то найбільш популярними вважаються просочення на основі силікату натрію і силікату літію, які за своїми характеристиками і сферам застосування дуже схожі. 

Пропонуємо більш детально ознайомитися з просоченнями на основі силікату натрію. 

У чому переваги натрієвої просочення для бетону?

Розглянемо переваги натрієвої просочення для бетону на основі матеріалу Teknoser Sodyum, виробник Tekno. Це імпортний матеріал, який вже не перший рік продовжує підкорювати український ринок. 


До переваг Teknoser Sodyum відносять:

  • підвищення міцності бетонної підлоги
  • збільшення зносостійкості поверхні
  • запобігання розтріскування бетону
  • збільшення водонепроникності поверхні
  • виключення утворення пилу
  • запобігання руйнування бетонної поверхні навіть в умовах дуже низьких температур.

Крім зміцнення бетонної поверхні, натрієва просочення використовується в якості фінішного матеріалу, так як створює красиве глянсове покриття.

Важливий момент: не слід використовувати кислотні очищувачі при митті бетонної поверхні, покритої натрієвої просоченням. 

Який витрата просочення для бетону на основі силікату натрію?

Залежно від якості бетону і шорсткості поверхні витрата просочення може варіюватися. Одним літром матеріалу Teknoser Sodyum можна покрити площу від 6 до 20 м2. Щільність натрієвого просочення становить 1,20 г/см2. 

Якщо вам цікаво дізнатися про характеристики літієвої просочення, пропонуємо прочитати статтю на тему: «Яку просочення для бетону використовувати для промислових підлог з високою інтенсивністю використання?». 

Зміцнювач для бетону Teknoser Lityum(Текносер Літіум)

Просочення для мінеральних поверхонь основі силікату літію

Зміцнювач для бетону Teknoser Sodyum(Текносер Содіум)

Просочення для мінеральних поверхонь основі силікату натрія