Що краще: топінг або полімерна підлога

Вибираючи покриття для підлоги ключовими факторами завжди є міцність і довговічність. Не менш важливим критерієм ще є вартість покриття. Однак економія не завжди виправдана. Оцінюючи обсяги роботи і цільове призначення приміщення кожен вибирає зручний для нього спосіб.

Топпінг - це верхній шар бетонних підлог, який зміцнює його властивості. Таке покриття здатне захистити бетон від хімічних речовин і масел. 


 

А полімерні, наливні підлоги вважаються на порядок довговічніше. Їх можна застосовувати не тільки на свіжий покладений бетон, але і на старий. Візуально виглядає так само красиво, як і Топпінг, але вважається на порядок більш функціональним покриттям. Він зносостійкий, ударостійкий, і до всього ремонтопридатний (можна відновити окрему площу або ділянку).

Особливості підлоги з топінгом

Популярним і більш затребуваним на сьогодні є підлога з топпінгом, його застосовують для складських приміщень, паркінгів, виробничих будівель. Єдина обов'язкова умова для використання таких підлог - це свіжоукладений бетон. Пол має високу міцність, низьку стираність, на ньому відсутній пил і за вартістю досить вигідно. Відмінним варіантом буде використанняе корундового топінгу Teknoser 300. З його допомогою можна в два рази підвищити міцність бетонного покриття. 

Особливості полімерних підлог

Полімерні підлоги досить надійні і зносостійкі. За ціною вони звичайно ж дорожче альтернативного варіанту, але при цьому володіють кращими характеристиками. У роботі складнощів не спостерігається. Головною особливістю полімерної підлоги вважається можливість наносити суміш на фундаментну плиту підстави. Обов'язково варто відзначити декоративні можливості полімеру, що дозволяє надати колір, який вам необхідний, і дзеркальний глянець.

Що вибрати: Топпінг або полімерна підлога?

Вибираючи між топпінгом і полімерним підлогою слід чітко розуміти на яке покриття буде наноситися матеріал.

Так, якщо мова йде про зміцнення вже готового бетонного покриття, то Топпінг в таких випадках не підходить. Обумовлено це тим, що наносити Топпінг необхідно виключно на свіжий бетон.

Полімерні склади теж підходять не для всіх бетонних покриттів. Їх не можна наносити на проблемні ділянки (тріщини, відколи і т.д.). До того ж марка бетону при нанесенні полімерного покриття повинна бути не нижче М-250.

Тому, в більшості випадків, вибір стає очевидним. У будь-якому випадку перед початком робіт, варто уважно вивчити всі аспекти. 

Найчастіше зустрічаються підлоги для паркінгу, складів та інших приміщень з використанням топпінга. Багато хто вважає що це краще співвідношення ціни - якості, так і не розібравшись в цьому питанні. Якщо добре продумати все до дрібниць, то можна в кілька разів заощадити бюджет, працюючи з полімерними підлогами.

Корундовий топпінг Teknoser 300(Текносер 300)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь з корундовою крихтою, збільшує міцнісні властивості бетонної поверхні у 2 рази

Кварцовий Топпінг Teknoser 100(Текносер 100)

Зміцнювач (топпінг) для свіжих бетонних поверхонь, до складу якого входить кварцовий наповнювач