Чим можна змити фарбу для дорожньої розмітки?

Бувають випадки, коли фарба для дорожньої розмітки може випадково потрапити на авто. І це може стати реальною проблемою, так як відмити її навіть з асфальту практично нереально. Що ж робити в такій ситуації?

Чому складність змити фарбу для дорожньої розмітки?

Фарби для дорожньої розмітки мають таку особливість, як дуже висока міцність і адгезія, так як вони повинні витримувати і сніг, і дощ, і спеку, і сонце, і постійний проїзд 10-тонних фур. Фарби для дорожньої розмітки виробляють з такими особливостями, як зносостійкість, стійкість до всіляких змін погоди, стійкість до ультрафіолету і довговічність. Якісна фарба, наприклад, Teknobond 960 прослужить від 2-х років при високій інтенсивності використання. 

Фарби для розмітки мають величезну перевагу - широкий ряд сфери застосування. Але, також, і недолік, особливо, для власників авто: при попаданні такого матеріалу змити його дуже складно. Це стосується як лакофарбових поверхонь авто, так і самого бетону або асфальту.

Чи можна відмити фарбу для дорожньої розмітки з машини самостійно?

Якщо ви дуже впевнені в своїй фарбі, якою було пофарбовано авто і в своїх силах, то можна спробувати відтерти матеріал для дорожньої розмітки розчинником, спиртом або бензином. Але те, що фарба авто відмиється разом з фарбою для дорожньої розмітки має дуже високу ймовірність. 

Також ми бачили поради на форумах, що відтирали таку фарбу лезом, наприклад, зі скла або просто соняшниковою або оливковою олією, які звичайну фарбу може і переможуть, але точно не фарбу для дорожньої розмітки.

Тому, якщо ви не хочете ризикувати отриманням плям або подряпин на вашому транспорті, краще віддати його в автосервіс, де досвідчений майстер акуратно зніме необхідний шар фарби за допомогою спеціального абразиву. 

 

Також слід пам'ятати, що фарби для дорожньої розмітки починають застигати протягом 15-20 хвилин, а висихають повністю - від 3-х годин, тому якщо фарба потрапила на Ваше авто, спробуйте відразу ж витерти її будь-якими серветками, які потрапили під руку до початку її висихання.

Фарба для дорожньої розмітки Teknobond 960 біла(Текнобонд 960)

Дорожня "холодна" фарба для асфальту та бетону на основі синтетичної смоли і розчинника

Фарба для дорожньої розмітки Teknobond 960 жовта (Текнобонд 960)

Дорожня "холодна" фарба для асфальту та бетону на основі синтетичної смоли і розчинника