У чому різниця між цементної і епоксидної затіркою?

Вибір будівельних матеріалів - перший етап ремонтно-будівельних робіт, в якому не бажано помилятися. Тому в цій статті хотіли б розповісти про цементну і епоксидну затірки, їх особливості, плюси і мінуси.

Що таке цементна затірка і які її особливості?

Цементна затірка - це затірка, головним складовим компонентному якої є цемент. Цей вид затірки вважається універсальним. Головною її перевагою є висока міцність і низька вартість. Також цементна затірка зручна в роботі, так як не вимагає особливих навичок і її дуже просто відмивати від плитки.

Також є можливість освіжити шви в подальшому. Для цього слід видалити стару затірку, наприклад, з цвіллю, якій вже багато років, і яку неможливо нічим відмити і затерти новою.

Що стосується наявності мінусів, то вони також присутні. Наприклад, цементна затірка не стійка до утворення цвілі і грибка. Також з часом шви можуть почати жовтіти. Крім цього, матеріал не еластичний, тому утворення дрібних тріщин також цілком реальне.

Що таке епоксидна затирка і які її особливості?

Епоксидна затирка - це затирка, головною складовою якої є епоксидна смола, тобто це матеріал на основі хімічних складових. Це більш дорогий вид затірки, але і більш довговічніший, що є головною перевагою такої затірки, адже вона стійка до впливу не тільки вологи, але і цвілі, грибка та іржі. Така затирка не потріскається і не пожовтіє. А при правильно підібраному матеріалі прослужить більше 50 років.

З мінусів можна виділити тільки один: без хорошого досвіду за спиною таку затірку буде складно затерти, адже висихає вона дуже швидко, а віддерти її практично неможливо. Тому при роботі з епоксидної затіркою у майстри повинна бути практика і спритність рук.

Затирка для швів Teknoderz EX(Текнодерз EX)

Полімерцементна водовідштовхувальна еластична затирка для швів керамічної плитки, мармуру і граніту