Укладання настінної плитки у ванній своїми руками

Укладання настінної плитки - не найпростіша частина ремонтних робіт. Але якщо ви вирішили укласти її самостійно, необхідно дотримуватися всіх порад і рекомендацій, щоб створити гарне рівне і довговічне покриття.

І перше, що необхідно зробити, це підготувати поверхню і придбати правильні матеріали.

Як підготувати поверхню під укладання плитки?

Плитку, як і інший декоративний матеріал, необхідно укладати на рівну поверхню. Тому спочатку вирівнюємо поверхню, наприклад, цементною штукатуркою і чекаємо її повного висихання. Якщо ж поверхня рівна, але на ній є тріщини або відколи, то необхідно використовувати ремонтну суміш тільки в необхідних місцях для їх ремонту.

Також необхідно створити чисту поверхню без пилу, бруду, жиру, іржі і будь-яких інших речовин, через які може знизитися рівень адгезії.

Безпосередньо перед укладанням плитки поверхню рекомендується зволожити. Таким чином клей буде лягати простіше і краще прилипати до поверхні.

Як вибрати матеріали для укладання плитки?

Для укладання необхідно придбати саму плитку, а також клей і затірку для плитки. При виборі останніх двох відштовхуватися необхідно від обраної плитки: її габаритів, ваги та інших характеристик. Наприклад, при укладанні керамічної плитки невеликих розмірів, наприклад, 30 * 30, можна використовувати звичайний клей з маркуванням С1. Але якщо ви придбали важку габаритну плитку, то і клей необхідно підбирати більш міцний, а також обов'язково еластичний. Так як укладання плитки великих розмірів на нееластичний клей загрожує її розтріскуванням або відшаруванням. Також пам'ятайте, що якщо ви укладаєте плитку в приміщенні з підвищеною вологістю, то клей необхідно вибирати водостійкий.

Що стосується затірки, то краще вибирати полімерцементну, так як вона має набагато більше переваг в порівнянні зі звичайною цементною. Вона краща по міцності, зносостійкості, а також її палітра кольорів набагато ширша.

Як укласти плитку самостійно?

При правильній підготовці поверхні і виборі якісних відповідних матеріалів вам залишається замішати клейову суміш з водою відповідно інструкції на упаковці матеріалу і не перетримувати матеріал на поверхні після нанесення. Якщо написано, що протягом 30 хвилин необхідно укласти декоративний матеріал на поверхню, то 35 хвилин вже буде багато.

Клей для керамічної плитки Teknofay C1T(Текнофей C1T)

Клей для керамічної плитки на цементній основі, з високою адгезією

Клей для керамічної плитки Teknofay Plus C1TE(Текнофей Плюс C1TE)

Клейовий розчин для керамічної плитки на цементній основі, з високою адгезією і збільшеним відкритим часом

Затирка для швів Teknoderz EX(Текнодерз EX)

Полімерцементна водовідштовхувальна еластична затирка для швів керамічної плитки, мармуру і граніту

Швидкотвердіючий клейTeknofay Rapid C1FT(Текнофей Рапід C1FT)

Швидкотвердіючий високоефективний еластичний клейовий розчин на цементній основі зі зменшеним вертикальним сповзанням