Укладання керамічної плитки на пофарбовані стіни: за і проти

Новий ремонт - задоволення досить дороге. А оновлення ремонту може обійтися мало не у два рази дорожче, адже крім усіх етапів оздоблювальних робіт додатково необхідно видалити старі матеріали.

Для того, щоб не видаляти старий декоративний матеріал, потім очищати поверхню, вирівнювати її, грунтовати і заново укладати облицювальний матеріал багато хто хоче використовувати більш простий варіант реремонту: укладаннях нових декоративних матеріалів на старі.

У цій статті ми розповімо, чи можна так робити і, зокрема, опишемо більш детально про укладання керамічної плитки на пофарбовані поверхні.

У яких випадках можна укладати нові декоративні матеріали на старі?

Для того, щоб відповісти на це питання, необхідно розуміти про які декоративні матеріали йдеться.

Наприклад, приклейка нових шпалер на старі – можлива за умови відсутності здуття і інших недоліків. А ось приклейка нових шпалер на забарвлену поверхню викликає багато сумнівів. Це допускається тільки в тому випадку, якщо ви впевнені, що використовувалася високоякісна фарба.

Другим прикладом візьмемо штукатурку: наносити фарбу поверх штукатурки можна, але щодо нанесення штукатурки поверх фарби є кілька нюансів: на стару фарбу наносити штукатурку не варто, а на новий міцний шар фарби – цілком допустимо.

Що стосується нанесення фарби поверх старого шару з фарбою, то це можливо в тому випадку, якщо фарби є однаковими за складом. Також слід пам'ятати, що колір фарби, нанесений на пофарбовану стіну, може відрізнятися від кольору, нанесеного на бетонну стіну.

Чи можна укладати керамічну плитку на раніше пофарбовані поверхні?

Так, укладання керамічної плитки на пофарбовану поверхню можливе за умови, що на основу була нанесена якісна фарба і вона дуже міцно тримається на поверхні, не маючи будь-яких натяків на відшаровування, розтріскування або лущення.

Дотримуючись усіх правил роботи і придбавши якісний клей з високою адгезією, призначений спеціально для укладання декоративних матеріалів на старий шар з декоративними матеріалами, керамічна плитка, покладена на пофарбовану поверхню прослужить дуже багато років.

Затирка для швів Teknoderz EX(Текнодерз EX)

Полімерцементна водовідштовхувальна еластична затирка для швів керамічної плитки, мармуру і граніту

Пастоподібний клей Teknofay 200 D2TE(Текнофей 200 D2TE)

Високоефективний клей пастоподібного типу на основі емульсійного полімеру зі збільшеним відкритим часом