Корисні поради з укладання плитки

Укладання плитки - це дуже популярний процес ремонтний робіт, так як плитку часто використовують у приміщеннях підвищеної вологості (ванні і душові кімнати, кухні), а також в якості підлогових покриттів не тільки в житлових приміщеннях, але і в місцях з великою інтенсивністю експлуатації, наприклад, супермаркети, торгові центри, мед установи, кафе і ресторани, а також іноді і промислові приміщення.

Тому в цій статті ми хотіли б дати кілька слушних порад при укладанні плиткових декоративних матеріалів.

Порада 1

Не економте на плитковому клейовому складі, особливо, якщо ви вибрали дорогу плитку. Довговічність декоративного покриття з плиткою безпосередньо залежить від якості клейового складу, так як саме він відповідає за запобігання відшаровування і розтріскування декоративного матеріалу при експлуатації.

Вам необхідно знати, які габарити і вага матиме обрана вами плитка, а також яка буде температура інтенсивність експлуатації поверхні. Також було б непогано розібратися з позначеннями характеристик плиткових клеїв, наприклад, що таке C1, а що таке C2.

Порада 2

Не робіть занадто товстий шар плиткового клею. Іноді при бажанні створити більш міцну кладку допускається така помилка серед непрофесіоналів. Але не можна робити шар товщі допустимого, так як укладання не тільки стане менш міцною, але і менш зручною, так як плитка може просто сповзати.

Порада 3

Не поспішайте із закінченням укладання плитки, переходячи до затирочних робіт раніше покладеного. У нормальних умовах плитковий клей твердне протягом 24 годин, тому потрібно перечекати добу після укладання останньої плитки і тільки після використовувати приступати до затірки.

Якщо ж вам необхідно дуже терміново ввести поверхню в експлуатацію, то слід використовувати спеціальний плитковий клей, за допомогою якого затирати шви можна вже через 3-4 години. Наприклад, Teknofay Rapid.

Швидкотвердіючий клейTeknofay Rapid C1FT(Текнофей Рапід C1FT)

Швидкотвердіючий високоефективний еластичний клейовий розчин на цементній основі зі зменшеним вертикальним сповзанням