Яку вагу витримує хімічний анкер

Залежно від складу хімічного анкера і підстави, в якому необхідно зафіксувати кріпильний елемент він може витримувати різну вагу. Але в порівнянні з фіксацією кріплень на звичайний механічний анкер цей матеріал витримує вагу в рази більше. Давайте розберемо це питання більш детально. 
 


 

Що таке хімічний анкер?

Хімічний анкер - один з найпопулярніших матеріалів для фіксації кріпильних елементів, таких як болти, Штифти, ін'єкційні пакери і тд. Це двокомпонентний швидкотвердіючий тиксотропний склад, представлений в двох варіантах: на основі поліефірної і на основі синтетичної епоксіакрілатной смоли. Матеріал використовується як при ремонті, так і при будівництві, яке в подальшому буде експлуатуватися великою кількістю людей або буде схильне до навантажень високої інтенсивності.

Які основні переваги хімічного анкера?

Незважаючи на те, що хімічний анкер почали застосовувати досить недавно, він користується величезною популярністю серед майстрів завдяки зручності і легкості в застосуванні.

До основних переваг хімічного анкера відносяться:

  • Швидкий час схоплювання - в середньому 10 хвилин
  • Пастообразность
  • Забезпечення повної герметичності отвору
  • Висока міцність (міцність на вирив - ≤ 0,6 мм (при навантаженні 75 kN)
  • Довговічність-більше 50 років
  • Висока стійкість до хімічних речовин
  • Запобігання процесу розвитку корозії арматури
  • Широка сфера застосування.

Також є спеціальні вологостійкі хімічні анкера, розроблені для застосування на вологі поверхні. Наприклад, склад Teknobond 401 W застосовується при будівництві мостів, різних водних споруд, а також використовується в портовому будівництві.
Матеріал твердне через 8 хвилин, а, при необхідності, через 1 годину можна наносити хімічний анкер повторно. Teknobond 401 W відповідає стандарту TS EN 1504-6. 
 


Чим хімічний анкер краще звичайного?

Хімічний анкер - це тиксотропний склад, який не сповзає з поверхонь будь-якого типу і твердне в середньому за 10 хвилин, завдяки чому з матеріалом дуже зручно працювати. Склад використовується для фіксації кріпильних елементів і в повнотілий, і в пустотілий матеріал (цеглини або блоки), з чим звичайний анкер б не впорався. Хімічний анкер більш надійний, він витримує навантаження в кілька разів більше, ніж механічний анкер. Також хімічний анкер запобігає процес розвитку корозії арматури. 

Висновок: у XXI столітті пора використовувати надійні сучасні технології для фіксації кріплень, а саме – Хімічні анкери, які, при правильному застосуванні, прослужать більше 50 років. А ознайомитися з рекомендаціями щодо застосування хім. анкера ви можете в статті "Хімічний анкер для бетону: Як правильно використовувати»

Механічний пістолет для картриджів 345 мл

Механічний пістолет для рівномірного видавлювання клейового складу або епоксидної смоли з картриджу

Хімічний анкер Teknobond 401 W(Текнобонд 400 W)

Вологостійкий тиксотропний швидковисихаючий хімічний анкер на основі синтетичної епоксіакрілатной смоли

Хімічний анкер Teknobond 401 S(Текнобонд 400 S)

Двокомпонентний швидкотвердіючий тиксотропний хімічний анкер

Механічний пістолет для картриджів 410 мл

Механічний пістолет для рівномірного видавлювання клейового складу або епоксидної смоли з картриджу

Хімічний анкер Teknobond 400 P(Текнобонд 400 P)

Двокомпонентний тиксотропний швидкосохнучий хімічний анкер на основі поліефірної смоли