Як правильно укладати керамічну плитку на поверхню зі старою керамічною плиткою

Рішення укладати керамічну плитку на існуючий шар старої плитки має бути прийнято після ретельного обстеження поверхні. Якщо ж на ній практично кожна плиточка міцно тримається, то і новий облицювальний матеріал буде відмінно триматися за умови правильно виконаного укладання. А про це ми розповімо в нашій статті.

Етапи укладання керамічної плитки на старий шар керамічної плитки

Етап 1

Обробка поверхні: по старому шару керамічної плитки необхідно пройтися одним з пристосувань:

  • Електронним дрилем;
  • Болгаркою;
  • Великою наждачкою.

Звичайно, при роботі першими двома необхідно використовувати спеціальні насадки для шліфування, наприклад, при обробці поверхні болгаркою використовується алмазний диск. Цей етап нам необхідний для того, щоб зняти верхній шар плитки, особливо це необхідно, якщо вона глянцева, а також на цьому етапі створюються насічки.

Етап 2

Обробка швів: якщо плиткові шви були закладені цементною затіркою, то її слід акуратно видалити, після чого прочистити і промити шви, а в кінці знову-таки закрити їх, але не затіркою, а одним з нижчеперелічених матеріалів:

  • цементним розчином;
  • ремонтною сумішшю;
  • клейовою сумішшю.

Етап 3

Грунтовка поверхні: це не є обов'язковим етапом, але бажаним. Адже праймери роблять поверхню більш шорсткою, тим самим підвищуючи адгезію між матеріалом і поверхнею. Укладаючи декоративний матеріал на бетон, досить зволожити поверхню для отримання відмінного результату, але укладання на керамічну плитку не може не відрізнятися. Тому можемо порекомендувати звернути увагу на матеріал Teknolatex 300. Це праймер на основі акрилових смол, який призначений спеціально для збільшення показника адгезії при приклейці кераміки на кераміку.

Етап 4

Вибір клею і саме укладання керамічної плитки: не кожен клей може забезпечити якісне і довговічне укладання кераміки на кераміку, так як кожна клейова суміш має відмінності в технічних особливостях, у тому числі і адгезії. Тому купувати клей потрібно з високим показником адгезії, як, наприклад, Teknofay Plus C1TE. Завдяки цьому матеріалу поверхня вийде супер міцною і довговічною.

Бажаємо удачі в ремонті!

Клей для керамічної плитки Teknofay Plus C1TE(Текнофей Плюс C1TE)

Клейовий розчин для керамічної плитки на цементній основі, з високою адгезією і збільшеним відкритим часом

Затирка для швів Teknoderz EX(Текнодерз EX)

Полімерцементна водовідштовхувальна еластична затирка для швів керамічної плитки, мармуру і граніту

Епоксидна затирка Teknobond 700(Текнобонд 700)

Епоксидна затирка для плитки та мозаїки