Чим приклеїти плитку у ванній

У більшості сучасних ремонтів в санвузлах і ванних кімнатах в якості облицювального матеріалу прийнято використовувати керамічну плитку, а також схожі матеріали — мозаїку, штучні камені та ін. Від того, наскільки якісно і міцно покладена декоративна плитка буде залежати не тільки естетичний аспект, але і функціональність всього приміщення. Сьогодні розповімо про якісне клеї для плитки Teknofay C1T, його переваги та спосіб використання.

У чому переваги плиткового клею Teknofay C1T

Однокомпонентний склад Teknofay C1T - це речовина на основі цементу, що має високу адгезію. Суміш легко наноситися, не зісковзує з вертикальних поверхонь, що значно спрощує процес роботи. До інших переваг Teknofay C1T відносять: 


  • економна витрата 3-5 кг сухої суміші на 1 м2
  • підходить для нанесення на горизонтальні і вертикальні поверхні, суміш не сповзає по стіні в процесі укладання плитки, стійкість до сповзання ≤ 0,5 мм
  • практично не має запаху, тому процес роботи буде комфортним
  • високий рівень адгезії обумовлює високу якість укладання декоративного матеріалу
  • швидке застигання: затирати шви можна вже через 24 години після використання клею для плитки
  • висохла суміш не чутлива до температурних коливань і виносить перепади температур в діапазоні -40 °C - 80 °C
  • суміш поставляється в сухому вигляді в мішках по 25 кг, розмішується з водою в співвідношенні 6,8 - 7,2 води / 25 кг порошку

 

Клей для плитки Teknofay C1T задіють при укладанні керамічної плитки малого і середнього розмірів з коефіцієнтом водопоглинання більше 3%. 

Як правильно клеїти плитку у ванній

Для початку варто підготувати поверхні: очистити їх від пилу, масел і будь-яких забруднень, так як вони негативно позначаються на адгезії. Відвалюються частини штукатурки варто прибрати, а всі нерівності вирівняти за допомогою спеціальних ремонтних складів, наприклад — Teknorep. Перед тим, як приступати до роботи, рекомендується використовувати ґрунтовку, наприклад Teknolatex 200. Вона знепилює поверхню, через що забезпечує відмінну адгезію.

Як правильно розвести клей для плитки

Для замішування робочого розчину в чисту ємність слід налити воду і висипати суху суміш. Замішувати слід міксером на низьких оборотах близько 4-5 хвилин, після чого залишити матеріал на 5-6 хвилин, а потім ще раз перемішати до однорідності.  

Як наносити плитковий клей на поверхню?

Для нанесення клейового розчину використовують плоский шпатель. Після нанесення клею слід провести по поверхні зубчастої стороною шпателя і щільно притиснути плитку. Поверхня плитки повинна контактувати з клеєм не менше, ніж на 80%. Після того як нанесений клей — у вас є 15 хвилин, щоб укласти і вирівняти плитку, тому не рекомендовано наносити склад відразу на всю площину. Краще проводити роботу поступово. 

 
 
 
Клей для керамічної плитки Teknofay C1T(Текнофей C1T)

Клей для керамічної плитки на цементній основі, з високою адгезією