Чим відрізняється клей для плитки з маркуванням С1 і С2?

У більшості будівельної продукції є своя маркування. Тому перед покупкою будь-яких матеріалів бажано з нею ознайомиться. У цій статті хотіли б пояснити, що означають такі маркування, як С1 і С2 на клейових складах.

Маркування С1

Маркування С1 означає клас клею. Суміші з таким позначенням вважаються середніми і за якістю, і за ціною, так як вони набагато кращі за найпростіший клей класу С0, про який ми навіть не розповідаємо в нашій статті, але і не дотягують до клеїв найкращої якості класу С2. Саме клеї класу С1 є найбільш популярними на сьогодні, наприклад, матеріал Teknofay C1T вважається універсальним клеєм в своїй категорії.

Клейові суміші з маркуванням С1 використовують для внутрішніх і зовнішніх робіт з укладання плитки, для приклеювання керамічної плитки різних розмірів, і для укладання не дуже важких гранітних або мармурових плит малого і середнього розмірів. Також ці клею найчастіше є нееластичними. Що стосується поверхонь, то клею С1 можуть застосовуватися як на вертикальні, так і на горизонтальні поверхні.

Маркування С2

Клейові суміші з маркуванням С2 вважаються самими високоміцними і зносостійкими. Найчастіше такі клеї є ще й еластичними, тому відмінно виконують свої завдання в приміщеннях з перепадами температури, на холодних поверхнях, а також на теплій підлозі. На клей з маркуванням С2 можлива укладка різних декоративних матеріалів, у тому числі і масивних гранітних і мармурових плит, важкого натурального каменю та інших. Такий клей відмінно підійде для поверхонь з високою інтенсивність експлуатації. Тому вибравши клей з маркуванням С2, наприклад, Teknofay Flex C2TE S1 ви не будете бояться, що декоративний матюкав відклеїться.

Звичайно, що вартість клейових сумішей з маркуванням С2 вище, тому купуючи матеріали проконсультуйтеся з майстром або компетентним менеджером, наприклад, за номером телефону 067 486 42 41, щоб підібрати ідеальний клей під ваші умови експлуатації.

Клей для керамічної плитки Teknofay C1T(Текнофей C1T)

Клей для керамічної плитки на цементній основі, з високою адгезією

Еластичний клей для керамічної плитки та граніту Teknofay Flex C2TE S1(Текнофей Флекс C2TE S1)

Еластичний високоефективний клейовий розчин для укладання керамічної плитки, порцеляни, граніту, мармуру, натурального каменю, вітража і цегли