Види матеріалів для гідроізоляції

Серед тисяч існуючих матеріалів для гідроізоляції вибрати один правильний іноді може перетворитися у довгий процес. Так як під кожен окремий випадок існуєють певні технічні характеристики, яким повинен відповідати гідроізолюючий матеріал для відмінної і довгої служби. 

У цій статті хотіли б розповісти, які існують види гідроізоляційних матеріалів за способом нанесення і привести кілька конкретних прикладів якісних складів.

Види гідроізоляційних матеріалів за способом нанесення

У цій статті хотіли б розповісти про 5 існуючих видів гідроізоляції за способом нанесення: обмазувальної, проникаючої, рулонної, ін'єкційної і мембранної.

Обмазувальна

Обмазувальна гідроізоляція має кілька підвидів:

  • еластична;
  • напівеластична;
  • нееластична.

Прикладом якісного еластичного обмазувального гідроізоляційного матеріалу є Teknomer 200EX, який складається з двох компонентів: 

  • порошкового на цементній основі;
  • рідкого на основі емульсійного полімеру.

Наноситься матеріал в 2 шари (з витратою 2,5-3 кг/м2) і витримує позитивний тиск води більше 7 атм.

Головною перевагою гідроізоляції такого виду над іншими вважається монолітність покриття, тобто в готовому вигляді на поверхні немає швів і стиків, які з часом можуть розшаруватися.

Проникаюча

Головним завданням таких гідроізоляційних матеріалів є проникнення сумішу в пори і мікропори бетону на максимальну глибину для їх закупорювання і захисту від вологи. Це відбувається за рахунок кристалів, які входять до складу матеріалу. 

Відмінним прикладом є проникаюча гідроізоляція Teknomer 100, яка захищає бетонну поверхню від впливу позитивного і негативного тиску води.

Іноді для отримання кращого ефекту майстри використовують обидва види гідроізоляцій. Першою наноситься проникаюча, а після її повного висихання - обмазувальна.

Ін'єкційна

Цей вид гідроізоляційних матеріалів був спеціально створений для боротьби з утвореними тріщинами. Суміш наноситься через вузькі отвори в тріщини бетону під тиском. Через певний час матеріал розширюється і заповнює собою всі довколишні тріщини і мікротріщини.

Рулонна 

Такий вид гідроізоляції використовується тільки на підлогу і забезпечує так званий водонепроникний бар'єр від впливу негативного тиску води, наприклад, грунтових вод. Цей вид гідроізоляції наноситься на етапі заливки бетонної чаші басейну.

Мембранна

Це один з найскладніших видів гідроізоляції, при якому нанесення відбувається наступним чином:

  1. рідка мембранна гідроізоляція наноситься в кілька шарів на поверхню і при висиханні полимеризуется;
  2. між шарами стелиться спеціальна Армуюча тканина, яка додатково підвищує міцність покриття.
Проникаюча гідроізоляційна суміш Teknomer 100(Текномер 100)

Гідроізоляційний матеріал на цементній основі надає поверхні стійкість до негативного і позитивного тиску води

Гідроізоляційна еластична суміш Teknomer 200 EX(Текномер 200 ЕХ)

Двокомпонентна еластична гідроізоляційна суміш на основі емульсійного полімеру і спеціальних добавок