Чи можна покривати гідроізоляцією дерево?

Дерев'яні будівельні матеріали є не менш популярними сьогодні, ніж бетон, цегла та інші. Тому питання їх захисту та гідроізоляції є дуже актуальним, тому що в результаті контакту з вологою будь-які дерев'яні поверхні можуть почати гнити, розкладатися тощо.
У цій статті розповімо, чи можна робити гідроізоляцію дерев'яних матеріалів та які існують нюанси у роботі.

Чи можна використовувати гідроізоляцію для дерева?

Так, дерево можна покривати гідроізоляцією для повного захисту від вологи або для підвищення його стійкості до вологи. Але для цього важливо вибрати гідроізоляційний матеріал, призначений саме для обробки дерев'яних поверхонь. Наприклад, придатними є гідроізоляційні склади на основі поліуретану або акрилу.
Сьогодні на українському ринку є відмінний гідроізоляційний матеріал – Teknomer 600 1K. Це поліуретана еластична мастика для захисту дерев'яних поверхонь від руйнування вологою, призначена для зовнішнього використання. Матеріал відрізняється високою зносостійкістю, у тому числі до низьких температур. Мастика зручна у роботі, оскільки вона однокомпонентна і готова до застосування відразу після відкриття відра.

Як правильно наносити гідроізоляцію на дерев'яні поверхні?

Дерев'яна поверхня повинна бути попередньо очищеною та висушеною, не маючи залишків бруду, пилу чи інших забруднень. За потреби дерево можна шліфувати або обробити спеціальними препаратами для очищення поверхні. Це допоможе забезпечити хорошу адгезію гідроізоляційного покриття. Також рекомендується використовувати спеціальний праймер, завдяки якому гідроізоляційний шар набагато надійніше триматиметься на поверхні.
Якщо говорити про вищезгаданий матеріал - Teknomer 600 1K, його необхідно наносити в 2 шари, при цьому другий перпендикулярно першому.

У разі виникнення додаткових питань звертайтесь за номером телефону: 067 486 42 41.

Поліуретанова гідроізоляція Teknomer 600 1K (Текномер 600 1K)

Однокомпонентна еластична поліуретанова гідроізоляційна суміш

Проникаюча гідроізоляційна суміш Teknomer 100(Текномер 100)

Гідроізоляційний матеріал на цементній основі надає поверхні стійкість до негативного і позитивного тиску води