Матеріали для гідроізолювання бетонного басейну

Бетонний басейн - один з найпопулярніших видів басейнів на сьогодні у всьому світі. По-перше, він має довгий термін експлуатації, по-друге його не так затратно зробити. Але такий басейн вимагає правильного захисту від впливу води, з чим впорається правильно підібраний гідроізоляційний матеріал, про який ми і розповімо в нашій статті. 

Яка гідроізоляція підходить для басейнів?

Цілком логічно, що далеко не кожен гідроізоляційний матеріал підходить для обробки басейнів, так як така конструкція вимагає особливого підходу. Нижче опишемо, якими особливостями повинен володіти матеріал для гідроізоляції бетонного басейну. 

Еластичність

Всі говорять про те, що після покупки квартири в новобудові перші півроку, рік, а то і два ремонт краще не робити, так як повинна відбутися усадка, через яку облицювальні матеріали можуть або потріскатися, або відпасти, або відклеїться і тд. 

Теж саме може статися і з басейном. Уявімо, що бетонну чашу перший раз наповнюють декількома тоннами води, що відбувається? Звичайно, що усадка. Але бетонний басейн не можна спочатку наповнити, почекати усадку, потім злити воду, а тільки після покривати всіма необхідними матеріалами, включаючи і облицювання. Тому на бетонні чаші басейнів необхідно наносити еластичні матеріали для гідроізоляції, які не бояться усадки, а тому і не покриваються тріщинами. 

До речі, це стосується і ремонтів в будинках: вибираючи правильні матеріали немає необхідності чекати до 2х років, поки конструкція дасть усадку. 

Стійкість до обох видів тиску води

Бетонний басейн - це конструкція, стіни якої можуть піддаватися тиску води з двох сторін: внутрішньої і зовнішньої. З внутрішньої сторони на стіни бетонної чаші тисне сама вода в басейні, а з зовнішньої - води, які проходять під землею. І якщо при створенні проекту поблизу не було таких, то це не дає гарантію, що вони не з'являться через рік, два або десять. Тому фахівці завжди рекомендують вибирати гідроізоляцію, яка захистить чаші бетону від обох видів тиску води. 

Такою гідроізоляцією може бути Teknomer 200 EX Crystallized.

Зносостійкість

Басейн - це та конструкція, яка знаходиться в постійному контакті з водою, а також піддається сильним змінам температури, так як найчастіше бетонні басейни будуються на відкритому просторі. Тому крім вологи, якісний гідроізоляційний матеріал не повинен бояться морозів, спекотної погоди, різних опадів та інших можливих погодних змін.

Крім цього, басейни зазвичай будуються один раз і назавжди, тому і всі матеріали потрібно підбирати якісні, міцні і, звичайно ж, безпечні для людини.

Гідроізоляційна еластична суміш Teknomer 200 EX Crystallize(Текномер 200 ЕХ Кристалайз)

Кристалізована проникаюча двокомпонентна еластична гідроізоляційна захисна суміш.