Яку гідроізоляцію вибрати для відкритого балкона під плитку

Якісна гідроізоляція будь-якої відкритої прибудови, в тому числі балкона — це запорука збереження сухості, відсутності цвілі і краси всіх декоративних елементів. Сьогодні мова піде про речовини, за допомогою яких можна зробити якісну гідроізоляцію відкритого балкона — зокрема, про суміші Teknomer 200 EX.

Що таке Гідроізоляційна суміш Teknomer 200 EX

 

Зазначена суміш - це двокомпонентний склад, що складається з цементної основи, акрилу і добавок, що сприяють підвищенню адгезії покриття. Речовина широко використовується для ізоляції балконів, терас, лоджій, будь-яких будівель відкритого типу, а також басейнів, колодязів, резервуарів для питної води, тунелів, цокольних поверхів і підвалів. Особливість полягає в тому, що цей еластичний матеріал міцно закупорює пори на бетоні, не пропускаючи вологу.

Які переваги у гідроізоляційної суміші Teknomer 200 EX


В якості гідроізолюючого матеріалу Teknomer 200 EX має цілий ряд переваг:

  • легко замішується і наноситися за допомогою кисті або пульверизатора, не вимагає особливих будівельних навичок
  • не дає усадки, не провокує виникнення тріщин, оптимально підходить під плитку
  • універсальний для використання на горизонтальних і вертикальних поверхнях
  • запобігає процесу карбонізації бетону, не дозволяє волозі вимивати мікрочастинки, значно підвищує термін експлуатації бетонної стяжки
  • безпечний для здоров'я, дозволений для контакту навіть з питною водою
  • підходить для нанесення на старі стяжки, а також на свіжі, недавно залиті стяжки
  • стійкий до впливу солоної морської води, підходить для гідроізоляції відкритих балконів і терас в готелях, що знаходяться поблизу моря.
     

Як підготувати до роботи гідроізоляційну суміш Teknomer 200 EX

У чистій ємності рідкий акриловий компонент змішують з порошкоподібною цементною масою за допомогою дрилі з насадкою міксером. Рекомендовано використовувати низькі швидкості (близько 400 об/хв). Потім суміш залишають на 4-5 хвилини, після чого повторно розмішують до отримання однорідної маси.
 

Як використовувати гідроізоляційну суміш Teknomer 200 EX

Матеріал наноситься на поверхню пензлем або шпателем в кілька шарів, при чому, другий шар слід наносити перпендикулярно попередньому. Якщо вам необхідно нанести гідроізоляційну суміш на стяжку, то між шарами рекомендується покласти гідроізоляційну сітку.

Введення в експлуатацію можливе не раніше, ніж через 3-7 днів після нанесення матеріалу в залежності від температури і вологості навколишнього середовища. З цієї причини для досягнення максимальної ефективності приступати до подальших робіт рекомендується мінімум через 72 години.

Відразу після використання суміші Teknomer 200 EX все обладнання слід ретельно вимити, так як після затвердіння матеріалу його буде складно очистити через дуже хорошою адгезії.