Яку гідроізоляцію вибрати для будинку: акрилову або полимерцементную?

Від правильного вибору будівельних матеріалів залежить довговічність вашого ремонту і споруди в цілому. А так як гідроізоляція займає не останнє місце за важливістю, підійти до цього питання потрібно відповідально.

Існують різні види гідроізоляції, які можна застосовувати вдома. Але найпопулярнішими вважаються акрилові і полімерцементні склади. Якими параметрами вони відрізняються і який краще вибрати для будинку розберемо в нашій статті.

Що таке полімерцементна гідроізоляція?

Полімерцементна гідроізоляція - це матеріал, в основі якого при виробництві використовують цемент і спеціальні хімічні добавки, в тому числі і полімери. Додаючи спеціальні складові можна створити нееластичну і еластичну гідроізоляцію, стійку тільки до позитивного тиску води або до обох видів і тд. На прикладі високоякісної полімерцементної гідроізоляції Teknomer 200 EX перерахуємо кілька переваг:

  • Висока міцність;
  • Стійкість до позитивного тиску води;
  • Захист бетону від впливу хлорид натрію і кальцію, вуглекислого газу і морської води;
  • Допустимість до контакту з питною водою;
  • Довговічність і стійкість до утворення тріщин;
  • Невисока вартість.

Що таке акрилова гідроізоляція?

Акрилова гідроізоляція проводиться на основі акрилових смол, завдяки яким матеріал відрізняється еластичністю і зносостійкістю. Відмінним акриловим гідроізоляційним матеріалу для будинку є Teknomer 300. До переваг матеріалу відносяться:

  • Висока еластичність, навіть при низьких температурах;
  • Стійкість до позитивного тиску води;
  • Висока адгезія;
  • Готовність до застосування;
  • Зручність в нанесенні.

З мінусів можна виділити те, що акрилові Гідроізоляційні склади зазвичай захищають поверхню тільки від позитивного тиску води. Але для на застосування матеріалу будинку цей мінус особливого впливу не має.

Яку гідроізоляцію купити додому: полимерцементную або акрилову?

Якщо ви плануєте самостійно робити ремонт, але не є професійним майстром, то краще придбати акрилову гідроізоляцію. Вона дорожче, але значно зручніше в застосуванні: її не потрібно замішувати з водою, так як в відрі продається вже готовий склад, який потрібно просто перемішати перед нанесенням.

Якщо ж ви вже не раз працювали з будівельними матеріалами і не хочете витратити зайві кошти на ремонт, то полімерцементна гідроізоляція ідеально підійде.

Що стосується якості, то обидва види гідроізоляційних матеріалів відмінно справляються зі своїм завданням за умови правильного підбору суміші і правильно виконаних ремонтних роботах.

Гідроізоляційна еластична суміш Teknomer 200 EX(Текномер 200 ЕХ)

Двокомпонентна еластична гідроізоляційна суміш на основі емульсійного полімеру і спеціальних добавок

Акрилова грунтовка Teknolatex 300 (Текнолатекс 300)

Однокомпонентний високов'язкий праймер на основі акрилової емульсії з додаванням кварцового піску