Яким видом гідроізоляційних матеріалів краще гідроізолювати басейн?

Гідроізоляція бетонного басейну є одним з найбільш важливих етапів при його облаштуванні. Якісний гідроізоляційний матеріал здатний захистити бетон від різних руйнівних речовин, як волога, солі, хлор і тд. Також матеріал запобігає утворенню грибку на поверхні, через який псується її зовнішній вигляд і може з'являтися неприємний запах вогкості. Крім цього, правильно підібрана гідроізоляція запобігає відтік води з басейну через утворені усадочні тріщини в бетонній чаші або через вплив різних зовнішніх факторів, як наприклад, вплив підводних вод.

Як висновок, використовуючи якісну гідроізоляцію ви значно продовжуєте термін служби вашого бетонного басейну.

Гідроізоляція басейну

Гідроізоляцією басейну не можна назвати використання одного матеріалу, так як це комплексний підхід, при якому необхідно вивчити всі можливі зміни в структурі землі, що руйнують фактори, усадку, а тільки потім визначатися з типом гідроізоляції за способом нанесення, стійкістю до позитивного або негативного тиску води, еластичністю, міцністю і тд.

Так як наповнений бетонний басейн - це досить важка конструкція, то потрібно враховувати усадку і можливість утворення тріщин на бетоні при ній. Тому рекомендується використовувати високоякісний еластичний матеріал для гідроізоляції, який не покриється тріщинами при усадці. 

Як же не помилитися з вибором матеріалу розповімо нижче.

Які зовнішні фактори впливають на басейн зовні?

Дуже часто створюючи гідроізоляційний шар на чаші басейну не думають про серйозні наслідки, причиною яких можуть бути саме зовнішні фактори. Серед них:

  • зміщення грунтів;
  • наявність грунтових вод близько до чаші басейну і, як наслідок, вплив негативного тиску води на бетон (тобто, зовні);
  • морозне обдимання (так називають явище при якому через промерзання грунту збільшується його обсяг).

Які фактори впливають на басейн з внутрішньої сторони?

Серед внутрішніх факторів впливу на басейн є:

  • сама вода в басейні, яка створює позитивний тиск води на поверхні чаші басейну;
  • механічні пошкодження при експлуатації;
  • неякісно зроблений облицювальний шар басейну.

Виходячи з вищевказаної інформації робимо висновок, що гідроізолювати басейн необхідно еластичним матеріалом для гідроізоляції високої міцності, який буде стійкий до обох видів тиску води: позитивного і негативного.

Відмінним прикладом є Teknomer 200 EX-Blue, який має всі необхідні технічні характеристики. До речі, матеріал виробляється в красивому насиченому синьому кольорі, тому він може служити не тільки гідроізоляційним матеріалом, але і облицювальним.

Гідроізоляційний матеріал Teknomer 200 EX W-Blue(Текномер 200 EX W-Blue)

Двокомпонентна еластична гідроізоляційна суміш синього кольору, стійка до ультрафілетових променів