Гідроізоляційні матеріали для бетонного басейну: що потрібно і як вибрати?

Гідроізоляція займає дуже важливе місце при ремонтно-будівельних роботах. А що стосується приміщень, поверхні яких знаходяться в постійному контакті з водою, то при їх будівництві без гідроізоляційних матеріалів просто не обійтися.

У цій статті хотіли б розповісти про матеріали для гідроізоляції басейнів і їх крайньої необхідності.

Чому необхідно гідроізолювати бетонний басейн?

Говорячи про бетонний басейн необхідно уявити велику чашу, яка знаходиться в землі і піддається впливу з усіх боків: зсередини – самою водою з басейну, зовні – грунтовими водами.

Бетон - високоміцний будівельний матеріал, але він не відрізняється своєю водостійкістю, через що без застосування гідроізоляційних матеріалів його руйнування під постійним впливом води настає дуже і дуже швидко. Вода проникає в пори бетонних стін басейну і поступово починає їх руйнувати. А з часом утворюється багато тріщин, через які вода дуже швидко починає виходити з басейну, тим самим завдаючи дуже багато клопоту власнику.

Тому для того, щоб бетонний басейн прослужив не 1-2 роки, а багато-багато десятків років необхідно виконувати всі необхідні етапи роботи, включаючи гідроізоляцію.

Які матеріали необхідні для гідроізоляції басейну?

Для гідроізоляції басейну необхідні наступні матеріали:

  • Гідроізоляційна суміш
    Найкраще вибирати обмазувальну гідроізоляційну суміш, наприклад, Teknomer 200 EX Crystallized. Обов'язковою вимогою є еластичність матеріалу, так як після заливки бетонної чаші вона дасть усадку через свою багатотонну вагу. А при усадці будь-якої бетонної конструкції нееластичний використаний матеріал дає тріщини, через які волога добирається до самого бетону, і гідроізоляція перестає мати будь-які захисні здібності.
    Крім еластичності матеріал повинен бути стійким як до позитивного, так і негативного впливу вологи, щоб він захищав бетон і від води в басейні, і від грунтових вод.
  • Проникаюча гідроізоляція
    Цей матеріал можна використовувати перед нанесенням основного шару гідроізоляції. Проникаюча гідроізоляція частково схожа своїми властивостями на праймер. Вона проникає в пори і мікропори бетону, закриваючи їх нерозчинними кристалами, які є в складі матеріалу, таким чином захищаючи поверхню від впливу води.

При будівництві басейнів існує велика кількість нюансів, але що стосується матеріалів для гідроізоляції басейну, то головними рекомендаціями є покупка якісних і відповідних сумішей.

Проникаюча гідроізоляційна суміш Teknomer 100(Текномер 100)

Гідроізоляційний матеріал на цементній основі надає поверхні стійкість до негативного і позитивного тиску води

Гідроізоляційний матеріал Teknomer 200 EX W-Blue(Текномер 200 EX W-Blue)

Двокомпонентна еластична гідроізоляційна суміш синього кольору, стійка до ультрафілетових променів

Гідроізоляційна еластична суміш Teknomer 200 EX Crystallize(Текномер 200 ЕХ Кристалайз)

Кристалізована проникаюча двокомпонентна еластична гідроізоляційна захисна суміш.