Чим обробити бетонний басейн?

Басейн - це прикраса приватних будинків, готелів, житлових комплексів і багатьох інших приміщень. Басейни роблять як з бетону, так і зі скла або інших більш дорогих матеріалів. У цій статті розповімо про обробку бетонних басейнів і матеріалів для цього.

Чим обробляють бетонні басейни?

Серед видів декоративного оздоблення для бетонних басейнів найпопулярнішим є плитка з кераміки, керамограніта, мармуру або іншого каменю, який впорається з таким завданням. Також басейн можуть просто пофарбувати або покрити матеріалом 2 в 1: гідроізоляція і фарба.

Для кожного з перерахованих видів важливим пунктом є стійкість впливу вологи і тиску води. Щоб плитка не відпала необхідно підбирати вологостійкий міцний плитковий клей і таку ж затірку. Щоб фарба не відшаровувалася і не кришилася, потрібно купувати виключно вологостійку еластичну високоміцну фарбу для басейнів. А що ж стосується матеріалу 2 в 1 - розповімо в наступному пункті.

Оздоблювальний матеріал для басейну 2 в 1

Важливим етапом в будівництві бетонного басейну є гідроізоляція. Так як вона відповідає за довговічність бетонної чаші басейну. Відомо, що під впливом вологи бетон руйнується, а якщо вплив великого обсягу води знаходиться безперервно, 24/7, то вибору гідроізоляційного матеріалу і його нанесення необхідно приділяти особливу увагу.

Головні вимоги до гідроізоляції для басейну:

  • повинна бути еластичною, щоб при усадці бетону під вагою води чаша не покрилася тріщинами і не почала пропускати воду;
  • повинна захищати від позитивного і негативного впливу води, так як не тільки рідина в басейні може тиснути на бетонну чашу, але і можливі підземні води зовні;
  • повинна бути нетоксичною, так як басейн повинен бути безпечним для людей;
  • зносостійкий;
  • довговічний;
  • повинна захищати бетон від різних хімічних елементів, наприклад, як хлорид натрію, кальцій, а також солей.

Матеріал Teknomer 200 EX-Blue - це гідроізоляція, яка вважається матеріалом 2 в 1: вона виконує і свою головну задачу - захищає бетон від вологи, покриваючи всі перераховані вище вимоги до матеріалу для гідроізоляції, і другорядну - є фарбою красивого світло-синього кольору. 

Покривши бетонну чашу в 2 шари цим матеріалом (товщина 2-х шарів - до 3 мм) ви отримаєте гарний синій басейн в 2, а то і в 3 рази швидше, так як значно заощадите час на облицювальному етапі.

Гідроізоляційний матеріал Teknomer 200 EX W-Blue(Текномер 200 EX W-Blue)

Двокомпонентна еластична гідроізоляційна суміш синього кольору, стійка до ультрафілетових променів

Пластифікатор Teknoflow 100, 5 кг(Текнофлоу 100)

Суперпластифікатор на основі нафталинсульфоната, покращує пластичність і міцність бетону