Чим обробити бетонну стяжку щоб не пилила

Проблема запилення бетону широко поширена в різних промислових цехах, на підприємствах, в ангарах, і, по суті, у всіх приміщеннях, де бетонна стяжка не має чистового декоративного покриття. Дрібний пил несе в собі відразу кілька небезпек: потрапляючи в дихальні шляхи людини вона не тільки подразнює слизову і викликає кашель, але і осідає в організмі, викликаючи більш серйозні наслідки. Крім шкоди для здоров'я, пил забивається в працюючі частини агрегатів — засмічує їх і негативно впливає на виробничий процес. Про те, за допомогою чого боротися з пилом на бетонній стяжці і піде мова.

Чому бетон пилить?

Бетон пилить з двох причин, які часто поєднуються між собою. В процесі заливки бетонної стяжки залишаються частинки цементу, що не вступив в реакцію з водою. Цей цемент потрапляє в пори вже застиглого бетону - і піднімається потоками повітря. Низькоякісна стяжка пилить ще й через швидке руйнування бетону — пил виникає в процесі появи мікротріщин, потім піднімається повітряними масами і розноситися по приміщенню.
 


 

Чим покрити бетонну підлогу від пилу?

Кращий спосіб уникнути пилення бетону - це покрити стяжку спеціальними зміцнювальними сумішами. До числа таких інноваційних рідин ставитися зміцнювач для бетону Teknoser Lityum. Водна основа дозволяє складу добре вбиратися в глибокі шари, а кристалічна структура допомагає забити пори, що в остаточному підсумку запобіжить появі пилу.

Склад являє собою літій силікатну речовину, яка легко і швидко наноситися, і допомагає вирішити не одну проблему. Крім виключення появи пилу, зміцнювач для бетону Teknoser Lityum допоможе захистити бетон від впливу вологи та інших негативних факторів. До основних переваг речовини варто віднести:

  • підвищення міцності і довговічності бетону
  • захист від вологи і руйнування в процесі експлуатації
  • нешкідливість для людини
  • стійкість до перепадів температур, впливу патогенної мікрофлори, утворення грибка
  • паропроникність, що забезпечує відсутність конденсату в приміщенні
     

Подібні речовини рекомендовані для використання в промислових цехах, ангарах, на СТО, у внутрішніх паркінгах. Також зміцнювач для бетону Teknoser Lityum широко використовують для просочення бетонних стяжок причалів, ангарів для вертольотів та іншої авіаційної техніки.

Зміцнювач для бетону Teknoser Lityum(Текносер Літіум)

Просочення для мінеральних поверхонь основі силікату літію

Зміцнювач для бетону Teknoser Sodyum(Текносер Содіум)

Просочення для мінеральних поверхонь основі силікату натрія

Павілоніс Олександр