Чим краще зробити гідроізоляцію підлоги у ванній?

Ванні кімнати в квартирах і будинках є найбільш чутливими приміщеннями, які вимагають особливої уваги при ремонті і експлуатації. Так як саме вони піддаються постійному впливу вологи, яка може стати причиною багатьох несприятливих явищ для житлових приміщень. Нижче розповімо про це більш детально.

Чому необхідно робити гідроізоляцію у ванній?

Гідроізоляція у ванній необхідна для того, щоб продовжити час експлуатації приміщення, знизити можливість появи вогкості, грибків і всіх інших можливих бактерій, які можуть з'являтися в приміщеннях з підвищеною вологою. Крім цього за допомогою якісної гідроізоляції ви захищаєте і себе від затоплення сусідами зверху, а також сусідів знизу від затоплення вами.

Також при використанні душових систем без піддону неможливо обійтися без гідроізоляційних матеріалів, особливо для підлоги.

Чи можна робити гідроізоляцію у ванній тільки статі?

Пол і правда є найбільш необхідною поверхнею у ванній кімнаті, яку необхідно гідроізолювати, так як всі бризки води стікають саме на нього. Але гідроізолювати тільки підлогу ми б не рекомендували. Можна зробити часткову гідроізоляцію, яка включає наступні поверхні:

  • стать;
  • стіни, біля якої / яких встановлений душ або ванна;
  • поверхні навколо умивальника.

Таким чином всі місця, які мають найчастіший контакт з водою, будуть захищені. 

Яку гідроізоляцію вибрати для ванної кімнати?

Гідроізоляція ванної кімнати має не так і багато вимог. Серед яких:

  • Нетоксичність матеріалу;
  • Зносостійкість;
  • Міцність;
  • Висока адгезія.

Якщо це новобудова, то можна ще додати і еластичність гідроізоляційного матеріалу, так як в перші кілька років будинок зазвичай дає усадку, тому ця характеристика допоможе уникнути утворення усадочних тріщин.

Який вид гідроізоляції вибирають додому?

Найчастіше для будинків вибирають обмазувальні гідроізоляційні матеріали. Найбільш популярними за основним компонентом вважаються полімерцементні (одно - або двокомпонентні) і акрилові. 

Кожен вид має свої плюси, наприклад, перший - більш економний, з другим же простіше працювати, так як рідина в оригінальній тарі вже готова до нанесення. 

Серед тисяч гідроізоляційних матеріалів хочеться виділити Teknomer 300 EX на основі акрилових смол і Teknomer 200 EX на основі цементу. 

Обидва матеріали нетоксичні, зносостійкі та ідеально підходять для житлових приміщень. 

Гідроізоляційна еластична суміш Teknomer 200 EX(Текномер 200 ЕХ)

Двокомпонентна еластична гідроізоляційна суміш на основі емульсійного полімеру і спеціальних добавок

Акрилова гідроізоляція Teknomer 300 EX(Текномер 300 EX)

Однокомпонентна еластична полімерна акрилова гідроізоляційна суміш, стійка до ультрафіолетового випромінювання